Obrázek k článku Průkopníci saxofonového hardcoru Dog Eat Dog slaví svůj zlomový debut
| Kuba Alexa | Foto: Press

Průkopníci saxofonového hardcoru Dog Eat Dog slaví svůj zlomový debut

Američtí veteráni hardcore rapu Dog Eat Dog se po necelém roce vrací do České republiky, kde odehrají dva speciální koncerty věnované oslavám svého debutu All Boro Kings. V polovině devadesátých let s ním vystřelili do celosvětového povědomí a získali si oblibu zejména v Evropě. 25. září vystoupí v Paláci Akropolis v Praze.

All Boro Kings je jednou z mnoha desek, které vám naprosto spolehlivě připomenou, jak rychle čas letí. Přesně třicet let už slaví debutové album Dog Eat Dog s korunkou na obalu. Kapela díky němu v roce 1994 raketově nastartovala kariéru. Album tehdy vystrčilo do popředí jejich crossoveru saxofon a zároveň posbíralo spousty cen. Mimo jiné se dostalo do televize MTV a kapelu také poslalo do role předskokanů dříve populárních Biohazard – v roce 1995 jsme je mohli zažít ve velkém sále pražské Lucerny.

Už tehdy byli Dog Eat Dog údajně populárnější v Evropě než v rodných Spojených státech. A tak k nám i po tolika letech poměrně pravidelně jezdí. Zastávku si v rámci evropské tour udělají i k oslavě jubilea All Boro Kings, bude se zároveň jednat o akci spojenou s propagací jejich poslední desky Free Radicals. Ta vyšla dlouhých osmnáct let po čtvrté řadovce Walk With Me z roku 2006. V pauze kapela totiž vydala pouze EP s názvem Brand New Breed, jež vyšlo před sedmi lety.

Zpěvák John Connor zve v pozvánce na možná vůbec poslední show v Praze, který se uskuteční 25. září v pražském Paláci Akropolis. Ať už je to jen marketingový tah nebo ne, koncerty Dog Eat Dog slibují i po tolika letech živelnou show a setlist nabitý nejen osvědčenými peckami jako No Fronts, Who's the King, Pull my Finger, Isms nebo Rocky. Jako support s sebou do Prahy přivážejí Kanaďany Sudden Waves, kteří svým post-hardcorem připomenou, z jakého podhoubí vlastně Dog Eat Dog, i přes svůj komerční úspěch, pocházejí. Čeští fanoušci se zároveň dočkají také koncertu Dog Eat Dog v ostravském klubu Barrak, kde se kapela představí o dva dny později - 27. září.