Obrázek k článku The Offspring se vrací do Prahy. Na novinku nacpali vášně ze sociálních sítí
| Lukáš Rešl | Foto: Daveed Benito

The Offspring se vrací do Prahy. Na novinku nacpali vášně ze sociálních sítí

Jen pár měsíců po velké show na Rock for People se fanoušci amerických pankáčů mohou radovat z výhledu na další koncert v České republice. The Offspring tentokrát přijedou do pražské Sportovní haly Fortuna, kde se představí 2. října 2025. Přivezou zbrusu novou desku a kanadské parťáky Simple Plan. Oznámil to pořadatelský tým festivalu Rock for People.

Kolem punkrockových titánů je opět rušno. V pátek 11. října jim vyšlo jedenácté řadové album s titulem Supercharged, pro které okamžitě ohlašují velké celosvětové turné. Radost českým fanouškům dělá zejména informace, že jeho součástí bude i Praha. Velkým lákadlem akce je právě živá prezentace nového materiálu.

„Název Supercharged perfektně vystihuje současný svět, v němž se zdá, že jsou všichni rozvášnění jak v reálném životě, tak i na sociálních sítích,“ říká kapelník a skladatel skupiny Dexter Holland. Zvuk nového alba byl podle něj částečně ovlivněn „starými“ vzory. „Titul také odkazuje na zvuk některých mých oblíbených desek od AC/DC po Operation Ivy. Ať už z hudebního nebo kulturního hlediska vás album zasáhne velmi niterně.“ Novou desku, která obsahuje 10 písní, produkoval již dlouholetý producent The Offspring, legendární Bob Rock, jenž má jinak ve svém životopisu takové záseky jako jsou kapely Metallica, Mötley Crüe, Aerosmith nebo Bon Jovi.

Singl z nové alba Supercharged.

The Offspring, kteří se významným způsobem zasadili o rozšíření punk-rocku ve vodách celosvětového mainstreamu díky hitům jako The Kids Aren't Alright, You're Gonna Go Far, Kid, Self Esteem nebo Why Don't You Get A Job?, dokázali od svého založení v roce 1984 prodat napříč planetou přes 40 milionů desek. Jejich celosvětovou podporu mimo jiné demonstrovalo i jejich poslední vystoupení v České republice na hlavním pódiu festivalu Rock for People před zcela zaplněnou přistávací ranvejí. Dlouholeté fanoušky festivalu navíc potěšili složeným reparátem za „technicky nezdařilou“ show na stejné akci z roku 2016. Dexter Holland zde byl navíc hostem Hyde Parku Civilizace natáčeného před živým publikem přímo na festivalu.

„Vlna nostalgie se hrnula celým areálem, ve kterém by se nenašel nikdo, kdo by alespoň jeden hit The Offspring neznal. Zejména finále večírku s přídavky Lullaby, You're Gonna Go Far, Kid a Self Esteem si už všichni hlasitě zpívali refrény, které demonstrovaly fakt, jak obrovským jménem The Offspring ve světě hudby jsou, a že i ty největší pódia zvládají téměř tihle šedesátiletí punkrockoví bardi s poklidem ukočírovat,“ psali jsme i po jejich posledním tuzemském vystoupení.

Milovníci zámořské punkrockové scény se do holešovické haly mohou těšit dvojnásob. The Offspring si sebou totiž na šňůru berou kanadské matadory Simple Plan, jejichž historie sahá do roku 1995, kdy se kapela prezentovala ještě pod názvem Reset.