Obrázek k článku PREMIÉRA: „Tancuj se mnou,“ vyzývá Karin Ann v uhrančivé nové písni
| Šárka Hellerová | Lukáš Rešl Foto: Cameron lindfors

PREMIÉRA: „Tancuj se mnou,“ vyzývá Karin Ann v uhrančivé nové písni

Má ráda růže a vždy si zpívá v autě, stále se vžívá do kůže někoho jiného. Tak začíná text skladby she, kterou Karin Ann poslala do světa s půvabným lyric videem krátce před vydáním svého nového alba.

Mladá zpěvačka, která díky svým výpravným klipům a koncertování v různých zemích světa patřila v uplynulém roce mezi zdejší nejzajímavější jména, letos vydá nové album.  Během jeho nahrávání objevila větší tvůrčí svobodu, důkazem může být i aktuální singl she. „Když jsem začala znovu pracovat, můj tým věděl, že na něčem dělám s novými lidmi, ale nikomu dalšímu kolem jsme to neprozradili. Všichni mysleli, že mám pauzu. Tím pádem nebyl tlak, abych něco nového vydávala. Odpadla očekávání a pocit, že musím každý měsíc s něčím přijít,“ vysvětlovala Karin Ann v lednovém rozhovoru pro Headliner a velmi si v pochvalovala tvůrčí svobodu, kterou cítila při práci s americkými producenty Willem Graefem a Benjaminem Lazarem Davisem. Spolu s nimi hudebnice skladbu she, jíž doprovází animované video z dílny ilustrátorky Dessie Jackson, také napsala.

Ještě před vydáním desky jsme měli možnost si ji poslechnout, a právě tato píseň, jež nyní vychází jako singl, zaujala kolegu Lukáše Rešla na první dobrou: „Pakliže bych měl z desky vytáhnout nějakou tu hitovou skladbu, určitě bych sáhl po deváté písni she, která rozbíjí citlivý ráz desky ostřejšími elektrickými kytarami a hutnou basovou linkou,“ psal po prvním seznámení s albem čítajícím čtrnáct skladeb přesvědčen, že zaujme i ostatní. „Karin Ann se zde navíc i vokálně vytáhla a ukázala rockovější polohu. Ostatně jako celá deska, která se jinak svým pojetím spíše hodí pro ponuré podzimní počasí a intimnější chvíle.“ Důležité je zde slovo jinak – zrovna She podzimní nostalgii nijak neevokuje. 

„Obklopena týmem zahraničních profesionálů ze sebe dostává to nejlepší a zároveň nadále zůstává svá, což je na její tvorbě to nejcennější,“ myslí si Lukáš Rešl o Karin Ann a její tvorbě po poslechu nového alba.

„Můj boj s nespavostí mě často vede k psaní během bezesných nocí,“ prozrazuje Karin Ann a dodává: „Právě v noci, když jsem procházela svoje poznámky v telefonu, jsem narazila na větu, která mě inspirovala k napsání této písně. Většina mých skladeb je spíše melancholická, ale tentokrát to bylo jinak. Psát veselé písně je pro mě náročné, a „she“ mi tak umožnila objevovat nová území,“ říká o novince, která z její dosavadní tvorby sympaticky vyčnívá. Zároveň nechce posluchači prozradit o významu písně víc a nechává ho samotného objevovat: „Baví mě, když mohu nechat posluchače, aby v mých písních našli myšlenky, které mají pro ně význam a propojí tak moji hudbu se svým životem.“ A tak je na každém, kým pro něj ona jemně zpívající „she“ bude. 

Bude to průlom? Čtěte první dojmy z nového alba a také rozhovor s Karin Ann.