Obrázek k článku PREMIÉRA: David Koller znovu nahrál Chci zas v tobě spát. Písní ohlašuje bestofku
| Šárka Hellerová | Foto: Ondřej Pýcha

PREMIÉRA: David Koller znovu nahrál Chci zas v tobě spát. Písní ohlašuje bestofku

Krátce po odchodu z Lucie David Koller oznamuje vydání výběrového alba. Své Best Of pokřtí 4. prosince ve Foru Karlín, vánoční turné k propagaci desky bude mít dalších deset zastávek. Jako první se v aktualizované verzi hlásí ke slovu píseň Chci zas v tobě spát, kterou kapela nahrála naživo na jeden zátah. Atmosféru v mikulovském studiu přibližuje nový videoklip.

Postelový království za koně nechce se mi dát“ a další dnes již notoricky známé obraty textu Oskara Petra zní v podání Davida Kollera v roce 2024 stejně dobře jako před jednatřiceti lety, když skladba Chci zas v tobě spát poprvé vyšla na jeho prvním sólovém albu. A stejně dobře jako o deset let později, kdy ji Lucie představila v symfonické verzi - i když zase o něco jinak.

„Písničku jsme znovu natočili na jeden zátah. Zároveň jsme celý proces zaznamenávali na video, takže fanoušci mohou zažít atmosféru ze studia spolu s námi,“ říká zpěvák o první vlaštovce z Best Of alba, které vyjde v průběhu podzimu. Koller na něj vybral kromě sólových skladeb i písně Lucie i Jasné páky a dodal jim aktuálnější zvuk. S tím mu pomohli Petr Kaláb, Petr Filipský a Filip Vlček.

„Poslední půlrok jsem strávil spoustu času ve studiu, které jsem se rozhodl rozšířit a zmodernizovat. Asi i proto mě napadlo, že bych mohl studio vytěžit na maximum a nahrát starší písně tak, aby odpovídaly dnešní interpretaci, tomu, jak je s kapelou na koncertech hrajeme. Některé se časem hodně proměnily. Přišlo mi fajn zaznamenat novější verze na albu, abychom si to taky mohli poslechnout. Já svůj koncert totiž nikdy neuslyším,“ vysvětluje David Koller s tím, že část skladeb znovu nahráli ve studiu, jiné budou na desce jako záznam z koncertů.

Adam Koller s Tomášem Karbanem se postarali nejen o záběry z nahrávání skladby Chci zas v sobě spát, ale videoklip připravili k dalším šesti písním z chystané desky.