Obrázek k článku GLOSA: Díky bože za Sarah & The Adams
| Dany Stejskal

GLOSA: Díky bože za Sarah & The Adams

Podívejte se na klip k písni Pověz mi z třetího alba Sarah & The Adams. Výjimečné autorské hudbě zpěvačky Šárky Adámkové dodává ještě větší hloubku.

„Ve videoklipu jsem chtěla zachytit intimitu a zároveň skrytou divokost písně,“ přibližuje námět Šárka Adámková. Kapela a režisér se rozhodli použít maringotku, která je pro ně symbolem obojího a stala se na pár dní jejich domovem. Nastěhovali se do ní se vším, od nádobí, přes retro fotky zpěvaččiných rodičů, po hudební nástroje a sbírku jejích šatů.

„V maringotce vznikl jakýsi náš malý vesmír, ve kterém nic není problém a já doufám, že přesně taková energie dýchá i ze samotného videoklipu,“ popisuje dojmy z natáčení Šárka Adámková.

A funguje to. Vizualita písně Pověz mne zasáhla ještě víc, než když jsem si ji jen promítal ve své hlavě. Vlastně obrazově zhmotnila píseň tak, že pro mě chytila ještě hlubší rozměr, tak hluboký, že máte pocit, že Šárku znáte mnoho let. 

Jak říká sama zpěvačka: „Pro mě je důležitý symbol zdánlivě nedůležitých okamžiků našeho života, kterých si ale stojí za to všimnout a uchovat si je v srdci." Stejně tak jako když si párkrát pustíte do sluchátek album Pověz mi.

Díky bože za tohle album.

Titulní rozhovor Headlineru se Sarah & The Adams si můžete připomenout zde.