Obrázek k článku Petra Hoška připomene „stará parta“ Plexis koncertem s Haubertem i Kollerem
| boi | Press

Petra Hoška připomene „stará parta“ Plexis koncertem s Haubertem i Kollerem

Vystoupení formace nazvané Plexisovjanka je naplánované na 8. února 2024, tedy na den nedožitých 57. narozenin Petra Hoška. Účast v pražském Lucerna Music Baru přislíbili Petr „Hraboš“ Hrabalík, Jarda Stuchlý, Honza Haubert, Jitka Asterová, David Koller, Míra Imrich a řada dalších. Krom vzpomínkového koncertu se chystá i pět festivalových vystoupení.

„Celý koncept a dramaturgie bude hlavně o mejdanu a vzpomínkách na Petra Hoška a Plexis. Za myšlenkou  uskutečnit vzpomínkový koncert stojí Dušan Lébl, Martin Švec, Petr Koza a Matyáš Rejthar. Přidala se též dlouholetá kamarádka Petra Hoška Markéta Kordová a maminka Petra Hoška Heda Hošková vše odsouhlasila,“ uvádějí pořadatelé v tiskové zprávě.

Písně Plexis odehraje sestava, který s Hoškem vystupovala nejdéle. Na kytaru bude hrát Dušan Lébl, na bicí Martin Švec a na baskytaru Eda Frolich. Svoji účast na večírku podle Matyáše Rejthara přislíbili Petr „Hraboš“ Hrabalík, Jarda Stuchlý, Honza Haubert, Honza „Skleník“ Sklenář, Zdeněk Růžička, Jaromír „Jerry“ Machek, Zdeněk „Zdenál“Petr, David Koller, Jitka Asterová, Filip Kolací, Johny Jukl, Míra Imrich, Kryštof Michal a Petr Rudee Adamík. „Všichni hosté odzpívají nebo odehrají minimálně jednu písničku od Plexis,“ uvedl Rejthar.

Koncert podle něj bude koncipován tak, aby se na něm cítil dobře i sám Mucho, který byl velkým milovníkem Mexika. I proto se večer ponese v duchu mexického svátku Día de los muertos, protože má jít o radostnou vzpomínku na zemřelého. „Petr byl nejen punkáč, ale také DJ a měl smysl pro humor,“ píše se v tiskové zprávě. Podle ní se bude ojedinělý koncert i natáčet a během koncertu se fanoušci dočkají nejen hudby, ale také řady archivních materiálů.

Krom samotného vzpomínkového koncertu 8. února v pražském Lucerna Music Baru, který zároveň připomene 40 let od založení Plexis, by kapela pod názvem PLEXISovjanka měla v roce 2024 zahrát na pěti letních hudebních festivalech. Sestavu na nich jako speciální host doplní Petr „Rudee“ Adamík.

"Na kolena klek sis, když zahráli Plexis." Připomeňte si osudy Petra Hoška v seriálu Divný lidi.