Obrázek k článku Daft Punk skončili. Thomas Bangalter shodil masku a chystá nečekanou sólovku
| Jarda Konáš | Foto: Sony Music, ilustrace: Stéphane Manel, koláž Headliner

Daft Punk skončili. Thomas Bangalter shodil masku a chystá nečekanou sólovku

Ačkoliv se etabloval jako ikona elektronické scény, nyní se francouzský skladatel vrhl na symfonickou hudbu.

Daft Punk se sice předloni rozpadli, oba pánové však zůstávají nadále aktivní. Čas od času vypustí nějakou tu raritu ze společné historie a věnují se sólové tvorbě. Minimálně Thomas Bangalter, který se už během éry Daft Punk vrhnul do filmové kompozice a v posledních letech si k tomu přidal i divadlo. Respektive balet.

Práci na baletu Mythologies přijal už v době rozpadu Daft Punk a vloni mělo představení premiéru v Národní opeře v Bordeaux. Nyní se Bangalterova hudba dočká samostatného vydání. Mythologies je jeho první symfonická studiovka a na devadesáti minutách se budeme moci seznámit nejen s jeho prací pro balet, ale i s pohledem na vývoj celého oboru.

Jak Bangalter uvedl v tiskovém prohlášení, místo elektroniky „využil úplný potenciál symfonického orchestru a dokázal tak reflektovat kompletní historii orchestrální baletní hudby.“

Ačkoliv zatím Bangalter z připravované desky nevydal žádný singl, malou představu o jeho baletní tvorbě si můžeme udělat z traileru, který k představení připravilo pařížské Théâtre de la Ville.

Zatímco kapela Daft Punk je spojena s dnes již ikonickými maskami robotů, s novým albem Thomas Bangalter odhalil svou tvář a k tiskovým materiálům připojil svůj portrét. I když pouze malovaný.