Obrázek k článku OBRAZEM: Prago Union slaví 20 let. Album Příduhned pokřtil zakuklenec
| Petra Divoká | Foto: Jan Nožička

OBRAZEM: Prago Union slaví 20 let. Album Příduhned pokřtil zakuklenec

V předvečer vydání pokřtili Prago Union nové album nazvané Příduhned. Atmosféru večera v pražských Ledárnách Braník přibližují fotografie Jana Nožičky.

"Vstoupil jsem do nového šťastného období," říká o novém album rapper Kato. Deska Příduhned byla i na jeho poměry hotová rychle. Dvacet nových písniček vychází jen rok a půl po předchozím, na cenu Anděl nominovaném albu Made In Strašnice. 

Prago Union na křtu alba vystoupili v plné sestavě s živou kapelou, která hrála osvědčené písně i několik novinek. 

Aby se na něco nezapomnělo, album bylo celou dobu koncertu v Ledárnách Braník pro křest připravené na kraji pódia. 

Nachystaný byl ostatně i sám Kato. Od začátku bylo jasné, že v jeho případě se šampaňským křtít nebude. 

Samotného křtu se ujal zakuklený rapper Prezident Lourajder, který na albu také hostuje. S Katem má společný track nazvaný Vážně neberu. 

Hostem večera i nového alba je také rapper Rest. Ten s Katem na novém albu roztáčí rýmy ve skladbě Po poslechu smažte.

Vydaní alba předznamenal temný singl Marná, který pojednává o nesmyslných válkách s drogami. „Válka z pytlíku. Hrdinství našich strážníků,“ rapuje v něm Kato.

 

"Chtěl jsem dělat takovou muziku, kterou budou poslouchat i lidi mimo hiphopovou scénu. Tady nejsou žádní gangsteři. Pokud má hip hop reflektovat realitu, měl by být pochopitelný pro kohokoliv, nezáleží na tom z jakého žánru přichází," vzpomínal Kato nedávno v podcastu Headliner CZ na myšlenku, s jakou před dvaceti lety zakládal Prago Union.