Obrázek k článku Nové album Rolling Stones vyjde v září, naznačuje inzerát falešného sklenářství
| Šárka Hellerová | Foto: J. Bouquet

Nové album Rolling Stones vyjde v září, naznačuje inzerát falešného sklenářství

Fanoušci Rolling Stones mají pohotovost. Že skupina pracuje na novém albu se ví již několik měsíců. Novinový inzerát fiktivní firmy Hackney Diamonds naznačuje, že vyjde velmi brzy.

Nepočítáme-li živáky a kompilace, vyšla poslední deska Rolling Stones na začátku prosince 2016. Album Blue & Lonesome ale bylo pro změnu plné bluesových coverů, tedy je doposud poslední studiovou deskou s novými písněmi Stones A Bigger Bang z roku 2005. Nyní se ale zdá, že už tomu tak nebude dlouho.

Pokud fanoušci a média dobře čtou mezi řádky inzerátu uveřejněného v anglických novinách Hackney Gazette, nové album by mohlo vyjít v září. Jak upozornili v magazínu Ultimate Classic Rock, inzerce podniku, který má spravovat sklo, vykazuje rysy odkazující k Rolling Stones. Nikterak nenápadné, spíš je psána tak, aby si toho ani ten nejvlažnější příznivec skupiny nemohl nevšimnout.

Podnik Hackney Diamonds, specializovaný na opravu skla, byl založený v roce 1962, v roce vzniku Rolling Stones, zároveň ovšem bude v provozu právě až od letošního září... Do krátkého textu se vešlo hned několik odkazů na názvy slavných skladeb, slibuje mimo jiné satisfakci. Kdyby byl někdo na pochybách, místo tečky nad i ve jméně Hackney Diamonds, které mají lidé za budoucí název desky, je logo Rolling Stones. Na zmíněných stránkách společnosti můžete registrovat svůj zájem – u vydavatelství Universal.

Již v únoru jsme informovali o o tom, že se Rolling Stones dali dohromady s Ringo Starrem a Paulem McCartneym, kteří kapele, jíž předloni zemřel bubeník Charlie Watts (jehož nahradil Steve Jordan), údajně pomáhali s nahráváním nového, v té době ještě neoznámeného alba. To již mělo být ve fázi mixu.

Nyní tedy napjatě očekáváme odpovědi na několik otázek – vyjde nové album Rolling Stones již v září? Bude se opravdu jmenovat Hackney Diamonds, což je dle britských médií slangový výraz pro rozbité sklo a zároveň odkazuje k nedávnému diamantovému výročí kapely? A jak přesně na něj přispěli dva dosud žijící členové Beatles?