Obrázek k článku No Doubt se vrací. Gwen Stefani a Tony Kanal připomenou koncertem devadesátky
| Michael Švarc | Foto: Universal Music

No Doubt se vrací. Gwen Stefani a Tony Kanal připomenou koncertem devadesátky

Kapela No Doubt, která se proslavila hity jako Don’t Speak nebo Just a Girl, se vrátí po devíti letech na koncertní pódia.

Parta v čele se zpěvačkou Gwen Stefani vystoupí v dubnu na kalifornském festivalu Coachella, kde doplní program, jemuž vévodí Lana Del Rey, Tyler, The Creator a Doja Cat. Line-up festivalu byl zveřejněn ve středu, a vyjma hlavních hvězd na něm vyčnívalo právě jméno kapely No Doubt. Zatím není jasné, v jaký den bude skupina, která se těšila popularitě hlavně v 90. letech, vystupovat.

Kapela vznikla na konci 80. let a její tváří byla od začátku zpěvačka Gwen Stefani. Debutové eponymní album skupina vydala v roce 1992. Následovaly další tři nahrávky, v roce 2004 si No Doubt dali neurčitě dlouhou pauzu a Gwen Stefani se mezitím vypravila na sólovou dráhu, nutno dodat, že velmi úspěšnou.

Americká formace se znovu sešla v roce 2008, o čtyři roky později představila nové album. Poté se opět na nějaký čas odklidila do ústranní. V letech 2014 a 2015 kapela sporadicky koncertovala, na pódium se tedy vrátí po devíti letech.

Kromě již zmíněných umělců vystoupí na Coachelle také Blur, Justice, Deftones, rapperka Ice Spice, Bleachers nebo Grimes.