Obrázek k článku Soundtrack snímku o Amy Winehouse vytvořili Nick Cave a Warren Ellis
| Petra Divoká | Foto: StudioCanal

Soundtrack snímku o Amy Winehouse vytvořili Nick Cave a Warren Ellis

Režisérka snímku Back to Black Sam Taylor-Johnson si pochvaluje, že dvojice pro film nahrála dojemnou a velmi hlubokou hudbu.

V Back To Black nebudou znít jen písně z repertoáru Amy Winehouse, jejíž příběh snímek vypráví. Doprovodí ho soundtrack, který dostali na starost dlouholetí hudební souputníci Nick Cave a Warren Ellis.

„Nick a Warren byli jediní muzikanti, na které jsem, pokud jde o soundtrack k Back to Black, myslela. V minulosti jsem poslouchala všechno, co složili a toužila jsem splnit si sen, že spolu budeme pracovat. Jejich citlivost a porozumění příběhu vedlo k velmi hluboké a dojemné hudbě pro tento film,“ uvedla Sam Taylor-Johnson v tiskové zprávě. Informuje o tom například britský deník The Guardian.

Nick Cave a Warren Ellis, kteří spolu skládají a hrají přes třicet let, mají i s filmovými soundtracky poměrně bohaté zkušenosti. Jejich hudba zní například ve filmech Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem, Proposition, apokalyptickém snímku Cesta či v biografii Blondýnka. Ta pojednává o životě Marilyn Monroe.

Režisérka snímku Sam Taylor-Johnson debutovala filmem Nowhere Boy o Johnu Lennonovi, proslavila se však coby režisérka filmové adaptace románového hitu Padesát odstínů šedi. Do hlavní role filmu Back to Black obsadila Marisu Abel. Otce zesnulé zpěvačky Mitche Winehouse hraje Eddie Marsan známý například z filmů Sherlock Holmes, Deadpool 2 nebo Gangy New Yorku.

Nejprve má být snímek uveden 12. dubna ve Velké Británii.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Sam Taylor-Johnson (@samtaylorjohnson)