Obrázek k článku „Neustále mě něco bolí.“ Zpěvák Slipknot uvažuje, že sekne s koncerty
| Šárka Hellerová | Foto: Profimedia

„Neustále mě něco bolí.“ Zpěvák Slipknot uvažuje, že sekne s koncerty

Corey Taylor se v létě nechal slyšet, že nehodlá se Slipknot koncertovat donekonečna. Své síly odhadl na dalších pět let. Nyní se víc rozpovídal o tom, jak je pro něj turné fyzicky náročné. „Někdy se v půl jedné ráno koukáte na provlhlý sendvič a říkáte si, když tohle sním, budu zvracet,“ postěžoval si.

Frontmanem Slipknot je Taylor, který v prosinci oslaví padesáté narozeniny, přes polovinu svého života. Kapela má nyní za sebou rozsáhlé turné ke svému sedmému studiovému albu The End So Far, v jehož rámci zavítala do Prahy i na festival Rock for People.

Zatímco fanoušci jsou za čilou aktivitu skupiny vděční, Corey v rozhovorech otevřeně hovoří o neduzích, které ho na cestách trápí. Vystupovat hodlá do té doby, dokud to fyzicky zvládne a poté, pokud se rozhodne skončit, chce kolegům pomoci najít někoho, kdo ho zastoupí. Prozatím se ovšem snaží o sebe maximálně starat, aby tahle jízda ještě neskončila, vysvětloval v létě v rozhovoru pro německé rádio Rock Antenne. „Až začne kulhat kvalita, budu vědět, že je čas to předat dál. A už jsem o tom přemýšlel,“ prozradil.

V novém rozhovoru pro Rock Feed se k tématu rozpovídal víc s tím, že turné je „zatraceně těžká práce“, informuje NME: „Už jsem říkal, že fyzicky mi zbývá možná pět let, ale zároveň se překonávám a snažím se o sebe opravdu dobře starat. Mám teď za sebou opravdu hodně mil. Je to pro mě těžké. Lidé si neuvědomují, ale při chůzi cítím takřka neustálou bolest. Bolí mě kolena a chodidla. Na téhle noze mám zlomený palec. Dostává se to do kloubů a podobně. Jo, je to težké. Už nejsem tak hbitý jako dřív. Už mi není 35. Je to náročné, ale existují způsoby, jak odehrát koncerty a nemuset tolik bláznit.“

Podle Coreyho nejde turné a zdraví moc dohromady – jídlo ani spánek na cestách nejsou dost kvalitní, tedy spíš stojí za houby. „A devětkrát z deseti budete i hrát na hov**. A to nechceme, takže je to těžké.“ Ani to, že se kapela dostala na určitou úroveň, jí pokaždé dost dobrý catering nezajistí. „Někdy se v půl jedné ráno koukáte na provlhlý sendvič a říkáte si, když tohle sním, budu zvracet,“ prozradil Talyor. Lidé si podle něj realitu velkých mezinárodních turné nedokážou uvědomit, protože na sociálních sítích vidí zkreslenou verzi, která neukazuje například nedostatek spánku či dlouhé přelety následující bezprostředně po konci koncertu. Lidé z týmu, který se o kapelu na turné stará, to mají podle Taylora ještě těžší.

„Není to vždycky selanka. I na naší úrovni je to sakra těžká práce,“ říká zpěvák, který na turné s kapelou v listopadu naváže sólovými koncerty ve Velké Británii a Evropě.