Obrázek k článku „Jsem tu, abych šířil lásku.“ Lenny Kravitz vydal novou desku, vznikala na Bahamách
| Jarda Konáš | Foto: Mark Seliger

„Jsem tu, abych šířil lásku.“ Lenny Kravitz vydal novou desku, vznikala na Bahamách

Vychází dlouho očekávané nové album Lennyho Kravitze Blue Electric Light. Českým fanouškům hudebník, který za dva dny oslaví šedesátku, novinky brzy představí na Colours of Ostrava.

Šest let od poslední studiovky přichází americký kytarista s novým albem. V rozhovoru pro stanici CBS se rozpovídal o jeho vzniku. Začátky, tak jako u řady dalších nahrávek posledních let, sahají do období covidu a izolace. Kravitz ji tehdy trávil na Bahamách.

„Složil jsem tam tou dobou tak čtyři nové desky. U této jsem cítil, že musí vyjít jako první. Byl v ní pocit aktuálního okamžiku. Cítil jsem to jako začátek vlny, po které bych měl jet.“

Kravitz taktéž zmínil, jak důležitá a inspirativní pro něj byla právě izolace během covidu. „Myslím, že právě to bytí uprostřed přírody, být sám a v tichu mi konečně otevřelo portál.“ Kam? To se nejspíš dozvíme z nové desky, jež vychází pouhé dva dny před Kravitzovými šedesátinami, které slaví 26. května. Ačkoliv po všech těch letech v branži, úspěšných hitech a skvěle se prodávajících deskách může působit jako suverén, stále cítí jistou pokoru a pochyby. „Jsem tu, abych šířil lásku. Jsem jen anténa. Já ty písně nepíšu, jsou mi nabídnuty,“ věří Kravitz. 

„Někdy si nejsem nezbytně jistý tím, co dělám. Z nějakého důvodu je ze mě občas zase ten šestnáctiletý klučina, co se snaží získat nahrávací smlouvu. Ještě jsem to ze sebe nesetřásl,“ prozradil v rozhovoru s tím, že to jeho rodina neměla lehké a rozhodl se odejít z domova brzy. V rozhovoru, ve kterém promluvil o svých nejsistotách i kořenech, také uvedl, že se nikdy necítil mladší než teď. Kromě pochybností mu z mládí zůstala i energie, jak jsme se mohli přesvědčit v protančeném klipu k pilotnímu singlu TK421 i v dalším optimistickém singlu Human. Nejen tyto písně, ale nejspíš i pár dalších z nové desky Kravitz přehraje českému publiku naživo na festivalu Colours of Ostrava, který se koná ve dnech 17. – 20. července.