Obrázek k článku NAŽIVO: Oblečení bylo na obtíž. Nestoudníci z Wargasm řádili v Praze
| Ondřej Kubín | Foto: Vojta Florian

NAŽIVO: Oblečení bylo na obtíž. Nestoudníci z Wargasm řádili v Praze

Kapela modelky a zpěvačky Milkie Way a kytaristy Sama Matlocka předvedla neskutečnou energickou show, kterou strhla celý klub.

Ještě před Wargasm zahrály česká metalcorová kapela Fall From Everest a britská zpěvačka, která si říká Harpy. Ta vystoupila ve dvojici s bubeníkem a na jednu stranu cením zápal, se kterým oba do vystoupení šli. Na druhou stranu jim citelně chyběla kapela – všechno kromě vokálů a bicích si pouštěli ze záznamu, a tak to působilo jako trochu lepší karaoke. Celkovému dojmu moc nepřidaly ani problémy se zvukem v odposleších (v sále byl ale zvuk dobrý), kvůli kterým bubeník doslova po každé skladbě gestikuloval na zvukaře. A vytrhávalo to z role i samotnou Harpy, jež v jednu chvíli vládla pódiu jako v kůži oděná domina, která po sobě lije umělou krev, jen aby vzápětí úplně všedně říkala do mikrofonu, že bubeník ještě stále potřebuje přidat víc kliku a kopáku.

Wargasm pak nastoupili na pódium obrazně i doslova rozehřátého klubu, jen aby obojí vytáhli ještě o několik stupňů výše. Jádro skupiny tvořené zpěvačkou a baskytaristkou Milkie Way a zpěvákem a kytaristou Samem Matlockem doplňovali ještě další hudebníci, kteří obstarávali bicí a další kytarové a basové party. Na začátku byla ještě kapela vesměs v tričkách, Milkie na sobě měla hokejový dres a Sam dokonce kožich, to všechno ale celkem rychle letělo do kouta. Na pódiu i v publiku to vřelo a nadbytečné kusy oblečení byly na obtíž.

Začalo se rovnou zostra, příznačně písní Circle Pit, a neskutečná energie nepolevila ani na chvilku, až do konce se už jen stupňovala. Wargasm sypali do lidí jednu tvrdou pecku za druhou a ti poctivě pařili. Skákalo se, došlo na mosh pity, circle pity, surfování… „Klidně můžete na pódium, jen musíte zase rychle vypadnout,“ povzbuzoval Sam fanoušky ke stage divingu. Nakonec se i s kytarou na malou plavbu na vlnách publika vydal i on sám. Zároveň rozhodně nešlo jen o nějakou hradbu zaměnitelného hluku. Vyjma zpočátku trochu tichých vokálů Milkie byl zvuk celého vystoupení velmi dobrý – jasný, čitelný a hlasitý tak akorát, aby to bylo snesitelné.

Na letošním Rock for People jsem se na vystoupení Wargasm bohužel nedostal, touhle jejich explozivní klubovou show jsem si to ale bohatě vynahradil.

Hodnocení: 82 %

Wargasm, 26. říjen 2024
Support: Fall From Everest, Harpy
Rock Café, Praha