Obrázek k článku NAŽIVO: Britští rockeři Sports Team stříleli budoucí hity. Zpěvák tančil jako Mick Jagger
| Marek Reinoha | Foto: Marek Reinoha

NAŽIVO: Britští rockeři Sports Team stříleli budoucí hity. Zpěvák tančil jako Mick Jagger

Londýnští indie rockeři Sports Team nadchli publikum v pražském klubu Café V lese. Tato kapela během několika posledních let exponenciálně roste, i když u nás prozatím zaplnila jen menší klub.

Ve světě Sports Team získávají čím dál víc oddaných fanoušků. Na druhém albu Gulp! našli svůj vlastní zvuk a potvrdili, že mají vzácný dar psát silné melodie.

O rozehřátí z velké části anglicky mluvícího publika se postarala tuzemská indie rocková formace Deaf Heart, která miluje rokenrol a dává ho s punkovým nasazením a pořádnou dávkou cynismu. Byla to dobrá volba předskokana.

Po krátké přestavbě pódia na něj nastoupila skupina Sports Team v čele se zpěvákem Alexem Ricem a odpálila svůj set hodně zostra trojicí songů Here It Comes Again, The Game a Happy. Na první pohled by se mohlo zdát, že tímto otvírákem již na začátku setu kapela vystřílela jeden z nejsilnějších nábojů. Ale to u Sports Team nehrozilo, protože oni ve svém arzenálu mají těch ničivých šrapnelů daleko víc, takže téměř okamžitě mohli naservírovat pecky R Entertainment a Dig!. A tak to celé pokračovalo dál a dál. Kapela se představila ve skvělé formě a na výborném zvuku chrlila jednu energickou skladbu za druhou od singlů až po songy z nového alba Gulp! a překvapila i výbornou předělávkou ikonické skladby Relax od Franikie Goes to Hollywood.

Přestože se výborně zpívající Rice, který je pověstný svým energickým vystupováním a pohyby, za které by se nemusel stydět ani Mick Jagger (kterému se i trochu podobá), na malém pódiu v Café V lese nemohl úplně rozvášnit, sálala z něj energie, která se přenesla i do publika. To tančilo, zpívalo s ním a při závěrečných Here's The Thing, Kutcher a Stanton nechyběly ani pokusy o moshpit. 

Byl to skvělý koncert, jeden z těch, na které se nezapomíná, a současně jedinečná příležitost užít si kapelu, která už ochutnala i větší pódia, na která patří a na kterých ji v budoucnu budeme spíše potkávat, v komorních prostorách relativně malého klubu.

Sports Team
8. listopad, Café V lese, Praha
Hodnocení: 92%
Předkapela: Deaf Heart