Obrázek k článku NAŽIVO: Slzy a vykřičené hlasivky. Srdcerváč nothing,nowhere se obnažil spolu s publikem
| Dominika Fuchsová | Foto: D Smack U Promotion

NAŽIVO: Slzy a vykřičené hlasivky. Srdcerváč nothing,nowhere se obnažil spolu s publikem

Tři roky čekání na koncert Joe Mulherina alias nothing,nowhere určitě stály za to. Do Lucerna Music Baru přivezl nové album, staré pecky i nadějné rappery. Atmosféře přidali hlavně fanoušci, kteří na koncertě vykřičeli své emoce i hlasivky.

Ještě než se sál zcela zaplnil a na stage naskočil první předskokan, z reproduktorů zahráli Linkin Park a Lucernou zaznělo In The End v podání několika desítek fanoušků. První znak, že publikum má energii a bude živé do posledního dechu.

Předskakovat hvězdě večera může být někdy dost nevděčná práce. Koncert ale otevřel Brit Sullii, na kterého už čekali věrní fanoušci namačkaní u zábradlí. Na to, že texty zněly z playbacku a zpěvák se přidával jen na některé části, a nezazněly ani starší věci, byl půlhodinový set překvapivě rockový a energický. Nechyběl ani dojemný proslov zpěváka o jeho špatném duševním zdraví, ani fanoušek na podiu, kterého pak musela odvést ochranka.

Druhý předskokan, rapper guccihighwaters, měl sice po hudební stránce mnohem promakanější set, chyběl tomu ale šmrnc. Také se během jeho vystoupení zaplnila zadní část sálu a vytvořila fronta na pivo. Oba předskokani ale vytvořili velmi pěknou atmosféru a nabudili publikum.

Albu Trauma Factory budou brzy dva roky. Takhle zní naživo

Hned od prvního kroku nothing,nowhere na stage byla cítit neuvěřitelná energie, jak zpěvákova, tak publika. Během hodiny neprokládal hudbu zbytečnými řečmi a věnoval se tomu, co umí nejlépe: syrovými texty a melodickými skladbami donutit publikum tančit a řvát spolu s ním, jako kdyby nebylo zítra. Bylo vidět, jak jsou pro něj texty osobní a jejich vyslovením se dostával do poněkud obnažené polohy. Podporou mu byla naplněná Lucerna, která se obnažila spolu s ním. I ta poslední řada uměla všechny texty nazpaměť.

,,I don’t need a fake friend,” otřásala se Lucerna v základech. Tři roky čekání na koncert vynahradil fanouškům novým albem Trauma Factory, které tvořilo polovinu perfektně sestaveného setlistu. Svižný začátek, nakombinované známější věci s těmi méně známými a pomalejší skladby získaly punkovější nádech hodný živého koncertu. Nechyběly novinky CYAN1DE a THIRST4VIOLENCE z připravovaného alba, klasiky jako fake friend, pretend nebo nightmare a jako přídavek největší umělcův hit - hammer.

Nahromaděné emoce a energie po letech čekání spolu s touhou po živé muzice po pandemii vypluly na povrch a sálem se nesly ještě po konci koncertu. Bylo patrné, že jen hrstka lidí přišla jako doprovod a podobný žánr jim nic neříká. Jako kdyby Lucernu naplnil ten typ fanoušků, který by na větším koncertu kempoval den předem, jen aby mohl být blízko stage.

nothing,nowhere
5.12. 2022 - Lucerna Music Bar
Předskokani: Sullii, guccihighwaters
Hodnocení: 80 %