Obrázek k článku NAŽIVO: Lucie odchod Davida Kollera přešla beze slov. Rozloučila se jen s létem
| Ondřej Kubín | Foto: Marek Musil

NAŽIVO: Lucie odchod Davida Kollera přešla beze slov. Rozloučila se jen s létem

Letošní sérii festivalů Hrady CZ uzavřel Bezděz. Posledním vystoupením na posledním z hradů bylo i posledním koncertem Lucie v sestavě s Davidem Kollerem, který začátkem roku oznámil odchod z kapely.

Lucie nastoupila s peckou Krev a R'n'R a už od začátku měla výborný zvuk, suverénně nejlepší z celého dne (což byl nepochybně i dramaturgický záměr). Na následující Pohyby už David Koller vyměnil bicí sestavu za bezdrátový mikrofon a šel dopředu pozdravit fanoušky. Po zbytek koncertu pak - jako obvykle - pendloval mezi bubny, mikrofonem a akustickou kytarou.

V setlistu se střídaly rockové vypalovačky a romantické balady, nechyběly hity jako Šrouby do hlavy, Amerika, Černí andělé nebo Sen. Píseň pojmenovanou stejně jako kapela uvedl Kodym sólem na zrcadlovou kytaru, jíž efektně odrážel soustředěný kužel světla z reflektoru. Písničku Panic zase začal hrát a zpívat jen sám s kytarou a... a s mnohatisícovým davem. Kapela se znovu připojila až po chvíli. Nástroje měnil po každé skladbě, pochlubil se mimo jiné kytarou od Prince i dvoukrkým eSGéčkem.

Lucie zahrála sympaticky o něco delší set než avizovaných 90 minut, v prvním přídavku dala Medvídka a Dotkni se ohně, v druhém ještě Chci zas v tobě spát, kde první sloku kompletně odzpívalo publikum.

Kdybych nevěděl, že jde o poslední koncert jednoho ze stálých členů, ze samotného vystoupení bych to nepoznal. Ani v jeho průběhu, ani na konci o tom nepadlo jediné slovo, děkovalo se jen klasicky za daný koncert. Místo loučení s Kollerem se mluvilo o loučení s létem a začátku školního roku. Po poslední písni následovala stručná představovačka, rozdaly se trsátka a paličky, pak se Michal Dvořák P.B.CH. a David i Adam Kollerové už odebrali do zákulisí. Robert Kodym věnoval publiku ještě prsteny, náramky, a dokonce jednu kytaru. Pak opustil pódium i on, zatímco zadní projekce během celé děkovačky zvala na koncerty příští rok ke 40 letům kapely... 

Lucie
Hrady CZ, Bezděz
31. srpen 2024