Obrázek k článku NAŽIVO: Když zpívá celá plovárna. Michal Hrůza sázel hit za hitem
| Tereza Stejskalová | Foto: Čestmír Jíra

NAŽIVO: Když zpívá celá plovárna. Michal Hrůza sázel hit za hitem

Na Občanské plovárně odehrál svůj koncert Michal Hrůza s Kapelou Hrůzy v rámci festivalu Prague Open Air. Vyprodaný koncert byl nabitý energií, zpěvák sázel jeden hit za druhým a fanoušci ho odměňovali bouřlivým jásotem.

Hrůza otevřel svůj koncert písní Namaluj svítání a už po prvních pár tónech bylo jasné, že zde bude panovat skvělá atmosféra, o kterou se z velké části postarají diváci. Ujali se toho se sto procentním nasazením. Přítomné potěšil naprosto skvělý zvuk a bylo vidět, že si koncert užívají nejen fanoušci, ale i celá kapela. Ráno zbýval v předprodeji jeden jediný lístek, takže Občanská plovárna praskala ve švech.

Během večera se na pódiu objevili dva hosté. Zazněla píseň Optimista, ve které Michal Hrůza parafrázuje slova Václava Havla „Pravda a láska optimisty / zvítězí nad lží a nenávistí / pravda a láska na pospas / zvítězí nad lží kole nás“. Před ní Hrůza pozval bývalého mluvčího Václava Havla, pana Ladislava Špačka. Dalším hostem byl Michal Malátný, zpěvák kapely Chinaski, který si s Hrůzou střihnul Píseň kovbojskou.

Když už si myslíte, že musí být konec koncertu, protože kapela už odehrála své nejznámější písně, uvědomíte si, že klidně může pokračovat další půl hodinu, jelikož Michal Hrůza má jeden až dva hity, které fanoušci umí odzpívat slovo od slova, na každém albu. A tak zazněly písně jako Ty jsi jako já, Zakázané uvolnění, Budu ti vyprávět, Napořád, Bílá Velryba a konec v nedohlednu.

Na závěr koncertu se fanoušci dočkali také Vody živé, kterou Michal Hrůza napsal pro Anetu Langerovou, a to už se nejen zpívalo, ale i tančilo. Byl to jeden z těch koncertů, o kterém netřeba sáhodlouze psát. Michal Hrůza přišel, zazpíval a společně s kapelou zahrál naprosto božsky a zase šel. A všichni přítomní se jen nechali unášet jeho texty a užili si skvělý večer.

Když si můžeš jen tak zatančit a zazpívat s dcerou

Dany Stejskal

Michal Hrůza, je jedním z nejúspěšnějších autorů české populární hudby. Je autorem mnoha hitů a první z nich napsal tak dávno, že dnes fungují jako mezigenerační propojení, třeba právě mezi rodiči a dětmi. Když mi promotérka Dana Petřinová telefonovala ať se zastavím, netušil jsem, že prozpívám a protančím večer s dcerou na Občanské plovárně. Některé písně jsou tak staré, že je známe všichni. A většina z nich vůbec nestárne. Michal Hrůza dokázal nejenom rozezpívat a roztančit Občanskou plovárnu, ale také potvrdil, že je jedním z největších hitmakerů u nás.