Obrázek k článku Návrat draků. Imagine Dragons představí své nové album v Letňanech
| Šárka Hellerová | Foto: Live Nation

Návrat draků. Imagine Dragons představí své nové album v Letňanech

Dva vyprodané koncerty pro 120 000 lidí odehráli před dvěma lety Imagine Dragons v pražských Letňanech. Turné Loom k nové desce se na témže místě zastaví o necelé tři roky později – 9. června 2025.

Jedna z nejpopulárnějších poprockových kapel světa naposledy hrála v České republice v době, kdy vydávala opulentní dvoudílnou a dvouhodinovou nahrávku Mercury. Letos skupina přišla s daleko kondenzovanější aktualizací své tvorby. Stopáž nového alba Loom nemá ani půlhodinu. „LOOM, to jsou vlastně celí Imagine Dragons slisovaní do necelé půlhodinky. Ideální deska pro někoho, kdo by se chtěl s kapelou seznámit a nechce se prokousávat diskografií,“ napsal v recenzi novinky Jarda Konáš s tím, že díky této stručnosti tentokrát všechny písničky obstojí sami o sobě a šesté studiové album Imagine Dragons tak nemá hluché místo.

„Na šesté studiovce LOOM už Imagine Dragons víceméně nabízí sami na sebe jako osvědčený produkt: skvěle hrající kapelu s charismatickým frontmanem a písněmi, kterým se říká stadionové hymny. Tohle by mohli učit, všechny ty chorály a nápěvy a klenuté plochy vyzdvihující jejich pop rock do pompézní podoby,“ představuje Konáš v čem tkví síla kapely, jež vznikla před šestnácti lety v Las Vegas.

„Hudba (Imagine) Dragons je o lidské zkušenosti. Hodně písní je o ztrátě nebo smutku a depresi, ale mnoho jich je veselých. Je v tom trochu od všeho. Čím jsme zranitelnější a upřímnější, tím víc je v hudbě radosti,“ řekl zpěvák kapely Dan Reynolds v krátkém filmu o nahrávání Loom, který kapela v srpnu zveřejnila na YouTube. O vzniku samotného alba řekl: „Je velmi stručné a k věci. Aspoň já jsem se ve své mysli a v životě, když jsme ho psali, cítil být daleko víc soustředěný a jako bych někam směřoval.“