Obrázek k článku S Nano se vrací kytarová melancholie. Svou horečku noci pokřtí v sobotu
| Lukáš Rešl | Foto: Jan Hromadko

S Nano se vrací kytarová melancholie. Svou horečku noci pokřtí v sobotu

Domácí elektro-indie formace vydala po více než šesti letech nové album a chystá k němu koncertní křest. Ten se uskuteční v sobotu 2. prosince v útulných prostorech Malostranské besedy.

Elektropopová čtveřice včele se zpěvačkou Markétou Broumovou brázdí českými kluby již od roku 2011. Jejich debutové album 2am Bedroom Songs vyšlo v roce 2012 a od té doby skupina zvládla nahrát ještě další dvě desky, Is This Art? (2016) a čerstvou novinku Night In a Fever (2023).

Na novince skupina, která symbolicky začíná novou kapelní etapu, navazuje na svou předchozí tvorbu, kterou definují indie-rockové kytary a také melancholická elektronika v pozadí. Skupina na novince pracovala pět let, přičemž už loni z ní vydala první ochutnávku, singl Better start. Ten si drží naléhavou, až trochu snovou atmosféru, která ostatně celé album definuje. Při jeho poslechu máte místy pocit stavu beztíže a nabíhá vám husí kůže.

K atmosféricky laděnému a pestrému albu se nyní chystá koncert v pražském klubu Malostranská beseda. Společně s Nano zde vystoupí i popoví Wyfe, kteří se nedávno prezentovali povedeným singlem Beaufort. Glosu od wlada na tuto skladbu si můžete přečíst zde.

Vystoupení Nano by se však mělo uskutečnit s drobnou personální změnou. „Koncert se uskuteční v mírně pozměněné sestavě. S kapelou se na postu bubeníka rozloučí Matouš Holienčin, nově do kapely zaplul Honza Stejskal (True Fir),“ píše skupina v tiskové zprávě. O tom, zda nový bubeník přinesl do kapely svěží vítr, se můžete přesvědčit již tuto sobotu 2. prosince na Malé Straně.