Obrázek k článku Týden hudby. Prague Music Week zve na koncerty, konferenci i do kapelního tourbusu
| Lukáš Rešl | Foto: Prague Music Week (KhakiKid)

Týden hudby. Prague Music Week zve na koncerty, konferenci i do kapelního tourbusu

Prostory Národního domu na Smíchově budou od 9. do 11. listopadu hostit událost Prague Music Week, jež po roce navazuje na úspěšný showcase festival a konferenci Nouvelle Prague. V rámci nabitého programu nabídne desítky koncertů, přednášek, workshopů či veletrh služeb a technologií spojených s hudebním průmyslem.

Třídenní cyklus nabídne unikátní program, který se pokouší propojit všechny možné hudební dimenze a nabídnout tak široké veřejnosti náhled do současného světa muziky i jejích aktuálních problematik. Akce, pořádána festivalovými agenturami Ameba Production (Rock for People) a Beatworx (Let It Roll), doslova pohltí budovu Národního domu na Smíchově, která se v jednotlivých podlažích rozdělí na hlavní programové bloky.

Druhé nadzemní patro nabídne třídenní konferenční program věnovaný aktuálním hudebním tématům. Mezi ně bude patřit například digitální distribuce a propagace hudby, tvorba hudby za pomoci nových technologií nebo nové trendy v pořádání kulturních akcí. Vzácnými hosty konference budou Martin Elbourne (booking agent festivalu Glastonbury), Fiona Bloom (americká hudební publicistka a PR manažerka) nebo Dalse Kong (ředitel jihokorejského festivalu Zandari).

Přízemí část domu bude po celou dobu akce věnována zvláštnímu veletrhu inovací a technologií spojených s tvorbou hudby, služeb a produktů určených pro pořadatele. V suterénu domu, prostorech Futurum Music Clubu, se pak uskuteční celá řada koncertů, kdy po dobu třídenní akce vystoupí více než dvě desítky domácích i zahraničních interpretů. Mezi nimi například irský rapper Khakikid nebo domácí skupina Jiný Metro.

Mimo to však koncertní program obohatí také několik koncertů v klubech hlavního města od 2. do 12. listopadu. V holešovickém SaSaZu se tak třeba 3. listopadu ukáží britští post-hardcoráři Enter Shikari. V Malostranské besedě pak můžete 9. listopadu zažít unikátní koncert jamajského zpěváka Roye Ellise, prvního černošského muzikanta, který v 60. letech zpíval o skinheadech. V nabité první půlce listopadu nebudou pak chybět ani koncerty skupin Bob Vylan, Skynd nebo Dog Eat Dog.

„Prague Music Week jsme obohatili o veletrh a rozšířili program koncertů. Zajímavá témata konference a nové technologie na veletrhu by si neměl nechat ujít žádný profesionál ani nadšenec z oblasti hudebního sektoru,“ říká ředitel Prague Music Week, Jakub Nový.

Ten spolu se svým týmem připravil i další lákavý program v rámci něhož mohou návštěvníci blíže poznat život muzikanta na tour. „Jedním z lákadel veletrhu bude i nový tourbus, do kterého budou moci návštěvníci nahlédnout a zjistit, jak dnes velké kapely cestují na své koncerty,“ dodává.