Obrázek k článku Mládeži nepřístupno. Till Lindemann do Prahy přiveze sólovou hororovou show
| Lukáš Rešl | Foto: Press Lindemann

Mládeži nepřístupno. Till Lindemann do Prahy přiveze sólovou hororovou show

Frontman metalových titánů Rammstein si od své domovské kapely na chvilku odběhne, aby začátkem listopadu odstartoval turné svého sólového projektu. Zavítá i do Prahy, kde svou show předvede již 22. listopadu ve Sportovní hale Fortuna na pražském Výstavišti v Holešovicích. Zájemci mladší osmnácti let se na ni nedostanou.

Kolem charismatického německého hudebníka je v posledních měsících rušno a po právních peripetiích na sebe opět strhává pozornost. Tentokrát však v pozitivním slova smyslu. Po ohlášení turné Rammstein i dalšími plány - pro fanoušky si přichystal překvapení v podobně koncertní šnůry vlastního projektu. Ta bude plná hororových scén a výstředního vizuálu. Vydá se na ni již v listopadu, potrvá do prosince, ale mladší fanoušci budou zklamaní, těm neplnoletým je totiž show nepřístupná.

„Show Tilla Lindemanna přivezou čtyři kamiony a dva nightlinery. Celý jeho tým tvoří přes padesát lidí od techniků, produkce, zvukařů, osvětlovačů a odborníků na pyro-efekty, kterých je show plná. Určitě se máte na co těšit!“ dodává zástupce organizátora společnosti Ticketmedia, jenž zve fanoušky na koncert. Pořadatelé zároveň žádají návštěvníky, aby si na koncert přinesli doklad totožnosti, který bude před vstupem do haly kvůli věku kontrolován.

Šedesátiletý Lindemann na sebe upozornil v půlce letošního září, kdy vydal nový, výstřední klip s názvem Zunge (v překladu Jazyk). Při této příležitosti zároveň ohlásil i vydání stejnojmenné nové desky. Od té doby ještě stačil vypustit krvavý videoklip, ve kterém spojil skladby Lecker, Nass a Schweiss. Před pár dny mu vyšla poslední novinka Sport Frei, jež se nyní pohybuje v trendech na Youtube. Všechny tyto písně předvede zpěvák na svém evropském turné, které pojme celkem 24 koncertů ve třinácti různých zemích.

Pražská zastávka připadne v kalendáři na 22. listopad, po ní se Lindemann se svou doprovodnou družinou přesune i na sousední Slovensko. Fanoušci se mohou těšit také na speciální úpravy hitů, fascinující projekce, pyro efekty a neotřelý stage design. V playlistu by neměly chybět ani starší skladby jako Ich hasse Kinder, Steh Auf, Platz Eins anebo Praise Abort. Ortodoxní fandové nevybíravého zpěváka se tak mají rozhodně na co těšit.