Obrázek k článku Popularita mimozemského úkazu Melanie Martinez roste. Po smrti alterega míří do O2 areny
| Šárka Hellerová | Foto: Pavla Hartmanová

Popularita mimozemského úkazu Melanie Martinez roste. Po smrti alterega míří do O2 areny

Do svého fascinujícího světa americká zpěvačka zdejší fanoušky opět vtáhne 16. října 2024. Osm let od svého prvního koncertu v České republice Melanie Martinez vystoupí v největší české aréně a publikum provede evolucí své tvorby.

Poprvé jsme „Cry Baby“ v České republice viděli před osmi lety na malém klubovém koncertu. Později se, s druhým albem K-12, vrátila do většího Fora Karlín v růžových šatech a copáncích. Loni už se radikálně proměnila a na diváky shlížela dvěma páry očí a potlesk publika vnímala skrze gigantické uši. 

„S vydáním úspěšného alba Portals v březnu letošního roku její alterego “Cry Baby” zemřelo a stalo se nadpozemskou bytostí,“ vysvětlovala kontext zpěvaččiny poslední proměny fotografka Pavla Hartmanová. Melanie Martinez na minulém pražském koncertu v holešovické Sportovní hale odehrála všech 16 písní z desky od začátku do konce – nic víc, nic míň. Devadesátiminutový koncert přesto neměl hluché momenty. „Zarytí fanoušci věděli naprosto přesně, co mají očekávat, a odzpívali se čtyřokou postavou každé slovo,“ popsala Hartmanová atmosféru vizuálně působivého koncertu k albu Portals, které otevřeně popisuje předešlé vztahy umělkyně na pozadí smrti a znovuzrození svého alterega: „Vizuál vystoupení fungoval jako živý doprovod koncepčního alba. Čtveřice tanečníků tu hrála stejně důležitou roli jako hudebníci a kulisy po stranách stage podtrhly pohádkovou mystiku celého večera.“

Výpravné pohádkové estetiky se americká zpěvačka drží i v letošním klipu singlu Faerie Soirée z alba Portals

Nadcházející The Trilogy Tour, které nabídne průřez třemi studiovými alby Melanie Martinez odstartuje v září v Dublinu. V České republice jako support vystoupí kanadská kapela Men I Trust, která zpěvačku doprovází jen na vybraných zastávkách, a Elita.