Obrázek k článku Miláček davů či vyšeptalý rocker? Keanu Reeves oprášil kapelu
| Jarda Konáš | Foto: Profimedia

Miláček davů či vyšeptalý rocker? Keanu Reeves oprášil kapelu

Není pochyb o tom, že Keanu Reevese řada lidí miluje. O jeho skromných a šlechetných skutcích koluje po internetu tolik legend, že kdyby jen polovina z nich byla pravda, pořád to bude kabrňák. Nyní se slavný herec vrátil k muzice.

Kapelu Dogstar založil Reeves s dalším hercem Robertem Mailhousem na začátku devadesátek. K jamující dvojici se přidal kytarista a zpěvák Gregg Miller a skupina byla na světě. Hrála přesně to, co na tehdejší americké kytarové scéně frčelo – altrock s lehkým nádechem grunge.

Nebyla to špatná muzika, ale také žádné terno. Obě studiovky nahrané s novým zpěvákem Bretem Domrosem kritici moc nepochválili a na Dogstar lidi chodili ani ne tak kvůli muzice, jako spíš Keanu Reevesovi. Přesto kapela své místo na scéně našla. Hrála s Rancid a Weezer, předskakovala Davidu Bowiemu a během kariéry absolvovali Dogstar stovky koncertů. Rozpadli se v roce 2002 po krátkém turné v Japonsku. Reeves byl hvězda první velikosti, Mailhouse se věnoval filmové produkci a práce v Hollywoodu nešla s kapelou dohromady.

Devadesátky jsou u Dogstar slyšet v každém taktu. Bude to platit i pro nové nahrávky?

Nyní se Dogstar vrací na scénu. Možná Reevese namlsaly jeho role z poslední let, protože ještě v roce 2019 v rozhovoru pro GQ prohlásil, že muzice se věnuje už leda tak pouštěním si desek v noci se skleničkou v ruce. Nedávno ve hře Cyberpunk 2077 ztvárnil rockera Johnnyho Silverhanda a před dvěma lety se vrátil k postavě Teda Logana v komedii Pořádné pecky Billa a Teda. Humor tu byl sice založený hodně na utahování si z vyšeptalých rockerů, co odrostli do strejcovských let a film patří mezi nejhůře hodnocené Reevesovy snímky vůbec, ale pamětníkům stačilo vidět herce dělat air guitar gesta a byli spokojení.

Reeves každopádně oprášil baskytaru a s Dogstar ve studiu chystá nové nahrávky, což kapela poctivě mapuje na svém Instagramu. Jaké mají plány dál prozatím pánové neprozradili, ale třeba vyrazí zase na turné? Reevesova aura je už teď garancí slušné návštěvnosti i toho, že kdyby nahrávka dopadla špatně, nikdo ho za vyšeptalého rockera považovat nebude. 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Dogstar (@dogstarband)