Obrázek k článku Průšvihář Marilyn Manson se po osmi letech vrátí do Česka. V Brně chystá zvrácený Valentýn
| Petra Divoká | Foto: Live Nation

Průšvihář Marilyn Manson se po osmi letech vrátí do Česka. V Brně chystá zvrácený Valentýn

Brian Hugh Warner alias Marilyn Manson svou kariéru postavil na snaze šokovat, což se mu povětšinou dost dobře dařilo. 14. února 2025 v brněnské hale Vodova jeho fanoušci posoudí, v jaké je v tom směru aktuálně formě.

Naposledy v Praze v dnešní Sportovní hale Fortuna Marilyn Manson, který si jako svůj umělecký pseudonym zvolil jméno po ikonické herečce a masovém vrahovi, hrál na turné k albu Heaven Upside Down. „Neoddiskutovatelně obří charisma, umocněné úžasně hlubokým, podmanivě hypnotickým hlasem, naplno vyzářil do lidí,“ psala Liv Boková o koncertu a text doplnila úvahou, že u Mansona se na prahu padesátky a po v té době nedávné smrti jeho otce cosi změnilo, když svým podporujícím fanouškům zahrál s plným nasazením.

V roce 2000 pak Manson vzbudil nadšení albem We Are Chaos. „Pokud chcete freakshow, zapněte si zprávy. Marilyn Manson vyměnil pantomimu za zranitelnost,“ hodnotili Mansonovo jedenácté studiové album ovlivněné posedlostí Bowiem v NME.

Jen o chvíli později však o hudebníkovi bylo nejčastěji slyšet v jiném než hudebním kontextu – na začátku roku 2021 ho řada žen, včetně a herečky jeho bývalé partnerky Evan Rachel Wood, či herečky Esme Bianco označila za sexuálního predátora. Některé žaloby vyřešil mimosoudním vyrovnáním, o jiných teprve bude rozhodovat soud. Mezitím zpěvák letos v květnu podepsal smlouvu s labelem Nuclear Blast.