Obrázek k článku Marek Ztracený vyprodal Eden za necelou hodinu. Předprodejní systémy kolabovaly
| boi | Foto: Ondřej Košík (Supraphon)

Marek Ztracený vyprodal Eden za necelou hodinu. Předprodejní systémy kolabovaly

Třicet tisíc vstupenek na koncert plánovaný na 17.6. 2023 zmizelo v rekordním čase. Ztracený proto přidal další termín o den později.

K zájmu o koncert populárního zpěváka přispělo i jeho prohlášení, že si chce dát od živého vystupování pro veřejnost na nějaký čas pauzu. „Prodejní systém chvílemi kolaboval pod náporem fanoušků, ale přes 30 000 šťastlivců mělo své vstupenky nakonec do hodiny doma. Takovou situaci český hudební průmysl ještě nezažil,“ uvedla v tiskové zprávě společnost Supraphon, u které Marek Ztracený vydává svá alba. 

„Chci všem fanouškům poděkovat za to, že to chtějí prožít s námi, a říct, že si toho moc vážím, že se mají na co těšit a taky že nebudou litovat,“ zareagoval na rekordní zájem o koncert sám zpěvák. „Omlouvám se všem, na které se nedostalo, a vnímám ty stovky a tisíce zpráv, jestli nepřidáme druhý termín. Neumím si představit, že bych vám řekl ne!“ potvrdil, že druhý koncert se na jednom z největších fotbalových stadionů v zemi bude konat v neděli 18.6.

Marek Ztracený v posledních letech prožívá prudký vzestup kariéry. Nad tajemstvím jeho úspěchu se nedávno zamýšlel i Josef Vlček v podcastu Headliner CZ. „Holkám se líbí, chlapi maj rádi písničky jako Podpantoflák pro jejich lidovost, umí perfektně komponovat a jako pianista je naprosto špičkovej,“ vyvětloval Vlček, proč právě Ztracený bodoval coby zpěvák roku v obnovené anketě popularity Český slavík.