Obrázek k článku Maďarský festival Sziget letos láká na Billie Eilish i Cirk la Putyka
| Dominika Fuchsová | Foto: Universal Music

Maďarský festival Sziget letos láká na Billie Eilish i Cirk la Putyka

Do jedné z největších hudebních akcí Evropy zbývají dva měsíce. Headlinery šestidenního svátku hudby budou například Imagine Dragons nebo Billie Eilish.

Již tradičně se ostrov Óbudai v centru Budapešti změní v Ostrov svobody, jenž bude žít koncerty. Během 10. až 15. srpna nabídne festival 18 pódií a uměleckých zón. Mezi největší taháky letošního ročníku patří americká kapela Imagine Dragons, raper Macklemore, francouzský DJ David Guetta a zpěvačka Billie Eilish, jež před dvěma lety vydala své druhé album Happier Than Ever. „Je to její další triumf, jímž dokázala, jak šikovně dokáže sama sebe inovovat, aniž by ztratila cokoliv ze svého kouzla,“ napsal o nahrávce Michael Švarc

Loni Billie Eilish vystoupila na britském festivalu Glastonbury

Českou a slovenskou scénu bude letos v Maďarsku prezentovat vítěz posledního ročníku Superstar Adam Pavlovčin (ADONXS), raper Smack One, dívčí indie-elektro duo VIAH, punkoví Várkocs nebo slovensko-francouzská zpěvačka Marcela.

V rámci doprovodného programu se představí také divadelní soubor Cirk la Putyka, který se na Sziget vrací po osmi letech.Kromě již zmíněných headlinerů vystoupí desítky dalších atraktivních jmen a i mezi nimi najdeme velké hvězdy. Představí se emotivní novozélandská zpěvačka Lorde, britská folkrocková kapela Mumford and Sons, českým posluchačům možná ne až tak známý písničkář Sam Fender, držitel BRIT Awards v kategorii Critics’ Choice, rocková kapela Nothing but Thieves, kteří ještě předtím míří i na Rock for People v Hradci Králové, nebo americké indie popové trio AJR. 

Bratrská kapele AJR v publiku vyvolává svými písněmi úsměv na rtech