Obrázek k článku Loni měl Axel Thesleff Ostravu pro sebe. Nyní na Colours přijíždí s novinkami
| Petra Divoká | Foto: PR Stage

Loni měl Axel Thesleff Ostravu pro sebe. Nyní na Colours přijíždí s novinkami

Když se v roce 2021 festival Colours of Ostrava nekonal kvůli pandemii, připravili pořadatelé akci hotspot, na které publikum roztančil finský elektronický hudebník a producent Axel Thesleff. Nyní se na festival vrací v plné parádě a s novým EP.

Autor hitu Bad Karma, jenž má na kontě více než půl miliardy streamů, v pátek 10. června, tedy měsíc před tím, než se představí českému hudebnímu publiku na festivalu Colours of Ostrava, vydává své druhé EP. Jmenuje se Take Me Here a jednotlivé singly dlouhovlasý hudebník představoval od letošního jara.

Poslední písní do skládačky je energií nabitá skladba Five to the Sky, kterou nesou gradující živé bicí a nespoutaná elektrická kytara s ženským vokálem. „Takovou úroveň řemesla a invence na poli elektornické hudby nepamatujeme od dob geniálního producenta Roberta Milese,“ píše o EP renomovaný anglický elektronický magazín York Calling. V tom si autor článku notuje s názorem magazínu Clash, který tvrdí: „Axel Thesleff je producentem, jehož práce překraučuje hranice a hledá si svůj vlastní směr.”

„Měl jsem možnost hrát v Dolních Vítkovicíh loni v rámci série hotspot a už se nemůžu dočkat, až se do tohoto areálu vrátím a zahraju tam písně z nového EP, je to nádherné místo plné historie s nepopsatelnou atmosférou,“ těší se Thesleff na své druhé vystoupení v Ostravě, kde již loni předvedl výjimečnou instrumentální vizuální show. Na letní evropské festivaly míří krátce po úspěšném koncertním turné v USA.

Svůj dosud největší hit vydal již v roce 2014, od té doby se jeho hudba dostala do reklamních kampaní i k fanouškům v různých zemích. Naladit se na jeho koncert můžete například šestiminutovým videoklipem k písni 2 Down, jenž získal cenu na několika mezinárodních festivalech krátkých filmů, nebo záznamem živé show na vrcholu hory v dechberoucí krajině Laponska.

Na Colours of Ostrava Axel Thesleff vystoupí 15. července.