Obrázek k článku Osmiletý génius drtí na kytaru nejnovější Linkin Park i Metalliku
| Lukáš Rešl | Foto: Ryan Krysiak

Osmiletý génius drtí na kytaru nejnovější Linkin Park i Metalliku

Výbuch popularity nových písní Linkin Park je enormní. The Emptiness Machine i v pořadí druhá vydaná Heavy Is The Crown válcují hitparády po celém světě, přičemž baví posluchače napříč všemi generacemi. Třeba i Coena Krysiaka, teprve osmiletého talentovaného muzikanta z amerického Millcreek Township, který se svou o dva roky starší sestrou na Instagramu válí nové Linkin Park i starou dobrou Metalliku.

Americký hudebník Ryan Krysiak se proslavil jako učitel, pod jehož vedením vznikla poměrně úspěšná skupina First to Eleven. Dost možná jeho laťku popularity brzy překonají jeho ratolesti – osmiletý syn Coen a desetiletá dcera Quinn. Společně ve třech totiž tvoří na Instagramu covery slavných hitů, mezi kterými nově nechybí ani pecka The Emptiness Machine, kterou Linkin Park nyní po návratu na pódia dobývají svět. A mladé duo, soudě dle počtu sledujících, má z úplného kraje kariéry už poměrně slušně našlápnuto.

Pozoruhodný je příběh mladičkého Coena, který téměř od narození tíhne k hudebním nástrojům. Pod vedením svého otce si začal rychle osvědčovat hru na bicí, přičemž již ve čtyřech letech byl schopný zahrát písně rockových ikon jako jsou Muse, Ghost nebo Halestorm – na Youtube má svůj vlastní kanál, přičemž některá videa mají přes sto tisíc zhlédnutí.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Coen Krysiak (@coenkrysiak)

Ačkoli je Coenovi teprve osm, zvládl se poměrně rychle naučit i na kytaru, která se nyní zdá být jeho hlavním nástrojem. Společně s otcem a sestrou, jež si pro změnu jako nástroj vybrala baskytaru, nyní na Instagram vkládá videa, ve kterých rodinka hraje různé rockové i metalové pecky. Vyjma obstojně zahraného nového hitu The Emptiness Machine zvládli společně zahrát třeba skladbu Ride The Lightning ze stejnojmenného alba Metalliky. Virálním se především stalo video, na kterém Coen hraje pouze se svým otcem na kytaru jinou pecku od Metalliky – hit One ze čtvrtého alba …And Justice for All – které dohromady na Instagramu a TikToku (účet na TikToku jim byl však později smazán) nasbíralo 40 milionů zhlédnutí.

Vyjma domácích videí s covery sdílí dvojice mladých muzikantů také koncertní videa, na kterých jsou vidět s celou mladou kapelou. Zdá se, že pod vedením jejich otce by se světu mohla brzy ukázat další mladá kapela rocková kapela s velkými ambicemi. Vzhledem k nespornému talentu lze předpokládat, že se jejich hráčské schopnosti budou ještě více zlepšovat.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Coen Krysiak (@coenkrysiak)