Obrázek k článku Leonardo DiCaprio v kůži Sinatry. Režírovat bude Martin Scorsese
| Michael Švarc | Foto: Profimedia

Leonardo DiCaprio v kůži Sinatry. Režírovat bude Martin Scorsese

Režisér Martin Scorsese se chce pustit do dlouho odkládaného natáčení biografie Franka Sinatry. Roli jednoho z nejpopulárnějších zpěváků 20. století by si měl střihnout Leonardo DiCaprio, jehož by doplnila Jennifer Lawrence coby hudebníkova druhá manželka Ava Gardner.

Oscarový režisér měl zájem na zfilmování Sinatrovy biografie už v roce 2009. Údajně však nedostal povolení od hudebníkovy dcery Tiny, která má práva na otcovu pozůstalost, tedy veškerou hudbu či veřejný obraz, uvádí server Guardian. A to by mohl být háček i tentokrát, protože podle Variety Scorsese pro natáčení stále nezískal souhlas.

To však režisérovi nezabránilo, aby se podělil o to, koho chce do titulních rolí obsadit. Filmová studia už se rovněž perou o to, kdo by měl snímek zaštítit. Zájem na spolupráci se Scorsesem má Apple, který financoval jeho poslední film Zabijáci rozkvetlého měsíce, projekt by však mělo pod svá křídla převzít studio Sony.

Rozpolcený pijan

Scorsese původně plánoval Sinatru vyobrazit nejen jako zpěváka, poukázat chtěl i na jeho temnější stránku – lásku k alkoholu i napojení na organizovaný zločin. Právě to se však nelíbilo dceři Tině, která naopak chtěla otce vyobrazit především jako milého a sympatického hudebníka.

„Některé věci jsou pro rodinu složité, což naprosto chápu. Ale jestli to mám natočit, nemohu zkrátka něco jen tak zamlčet. Ten muž byl až příliš komplexní. Všichni lidé jsou komplexní, ale Sinatra obzvlášť,“ uvedl Scorcese v roce 2017 s tím, že se s držiteli práv na zpěvákovu pozůstalost nedomluvil a z natáčení tak sešlo.