Obrázek k článku Lenny nasákla kytarami. Rockový bude i největší koncert její kariéry
| Michael Švarc | Foto: Benedikt Renč

Lenny nasákla kytarami. Rockový bude i největší koncert její kariéry

Takřka dva roky si museli fanoušci zpěvačky Lenny počkat na její koncert v pražském O2 universu. Dvakrát přeložené vystoupení se ve čtvrtek 24. listopadu konečně uskuteční a hudebnice na něm představí své letošní rockem nasáklé album Heartbreak Culture.

Původně se měl koncert, o kterém Lenny na Instagramu napsala, že bude největší v její dosavadní kariéře, uskutečnit už v prosinci 2020. Pandemie však rozhodla jinak. Ani loňský prosincový termín kvůli covidu nevyšel. Pozitivní na tom je, že hudebnice tak nepředstaví pouze skladby z dva roky staré desky Weird & Wonderful, ale i z té letošní Heartbreak Culture, která je po zvukové stránce její nesoudržnější.

„Výraz Heartbreak Culture se mi moc líbil. Okamžitě jsem věděla, že to bude víc než jen název písničky. Podle mého to má výpovědní hodnotu o celé generaci. Jsme citliví, oproti generaci mých rodičů už o citech umíme i mluvit, umíme je sdílet,“ říká Lenny v rozhovoru Honzy Vedrala pro zářijový Headliner.

Lenny s rockovým zvukem vždy koketovala; už ve svém devět let starém singlu All My Love ukázala, že úderné bicí a ostré kytary jí nejsou nijak cizí, ačkoli se sama objevuje za pianem. Na Heartbreak Culture transformaci dokončila a mnoho fanoušků na takové album jistě čekalo i pro zpěvaččin typický chraplák.

Jak ale sama Lenny poznamenává, určitý rockový charakter měly i její předchozí koncerty. „Často za mnou chodili lidi a říkali mi, že mě znali jenom za pianem a netušili, že takhle skáču po pódiu,“ uvedla hudebnice. „Jo, myslím, že naživo to je docela rokenrol. Nový program, který teď chystáme i do O2 universa, bude určitě na té rockové desce postavený,“ odhalila Lenny v rozhovoru. O tom, jak zní kultura zlomených srdcí, se budou moci posluchači přesvědčit už ve čtvrtek 24.11.