Obrázek k článku Lennon a McCartney opět spolu. Synové The Beatles spojili síly v akustické baladě
| Lukáš Rešl | Foto: Profimedia

Lennon a McCartney opět spolu. Synové The Beatles spojili síly v akustické baladě

Sean Ono Lennon a James McCartney, synové slavných otců, napsali společnou píseň. Jejich akustická balada Primrose Hill připomíná staré The Beatles.

James McCartney novinku popsal v příspěvku na svém Instagramu slovy: „Jako dítě jsem měl ve Skotsku vizi, která se odehrála za jednoho krásného letního dne. Když jsem se jí tehdy nechal unášet, uviděl jsem svou pravou lásku a spasitele. Primrose Hill je písní o tom, jak se se mnou všechno kolem točilo a já tuhle osobu nalezl.“

Uvolněná balada připomíná slavné období The Beatles. Následuje po sólovém singlu Beautiful, který James McCartney vydal na začátku tohoto roku. Zdaleka se nejedná o jeho první hudební počin. V letech 2013 a 2016 vydal dvě sólová alba. Ještě předtím se podílel na psaní písní pro svého slavného otce, hrál mu například kytaru na desátém sólovém albu Flaming Pie z roku 1997. Sám Paul McCartney synovu baladu propagoval na vlastních sociálních sítích.

Nová skladba se pochopitelně nevyhnula srovnání se starými The Beatles. Již v roce 2013 se James McCartney v rozhovoru pro britský deník Daily Mail nechal slyšet, že je pro něj těžké se vyrovnat se se slavnou minulostí kapely jeho otce. „I pro tátu bylo těžké se vyrovnat Beatles. Nejdříve jsem začal hrát pod pseudonymem, protože jsem chtěl začít nenápadně. Musel jsem si jako muzikant odsloužit svůj čas a počkat, až budu mít dobrý soubor písní a na dobu, kdy budu připraven já i moje hudba. Nechtěl jsem jen tak vysedávat. Chci si na sebe vydělat sám.“

Také Sean Ono Lennon má za sebou pestrou hudební minulost, podílel se na albech své matky Yoko Ono. V devadesátých letech spolupracoval třeba s Lenny Kravitzem a založil vlastní skupinu IMA. Své první album Into the Sun natočil v roce 1998 společně s Adamem Yauchem skupiny Bestie Boys, podílel se na něm tehdy i syn bubeníka Ringo Starra Zak Starkey. Zajímavá je také jeho spolupráce s brazilskou metalovou skupinou Soulfly, které zahostoval na singlu Son Song (2001).