Obrázek k článku Krucipüsk zažívají zmrtvýchvstání. Po nehodě zpěváka se vrátí na pódia
| Lukáš Rešl | Foto: Press

Krucipüsk zažívají zmrtvýchvstání. Po nehodě zpěváka se vrátí na pódia

V dubnu letošního roku utrpěl zpěvák Tomáš Hájíček těžká zranění po dopravní nehodě u Mělníka. Kapela kvůli tomu zrušila letní koncerty a nevědělo se, kdy opět bude „Strejda Tomáš“ schopen rozvířit své mocné hlasivky. Kapela nyní oznamuje návrat v podobně turné „ZMRTVÝCHVSTÁNÍ tour 2024“, které startuje v jejím domovském Liberci 15. listopadu.

Když Hajíčkův mladší syn a zároveň bubeník Krucipüsku Tomáš Hajíček mladší sdělil krátce po dubnové nehodě Headlineru detaily děsivé nehody, přišla úleva, že je mimo ohrožení života. A ačkoli už první dny po nehodě vtipkoval, že by chtěl letní koncertní šňůru odzpívat, zdálo se, že návrat na pódia v tomto případě nemusí být tak rychlý.

Jenže Tomáš Hajíček je prostě tvrďák a jeho kapela před pár dny na sociálních sítích oznámila comebackové turné s jasným a odkazujícím názvem ZMRTVÝCHVSTÁNÍ. „No tak nazdar! KRUCIPÜSK IS BACK!“ začíná pro fanoušky radostná zpráva. „Doufáme, že jste si už od nás dostatečně odpočali! Festivalová sezóna bez nás se pomalinku blíží ke konci, Tomáš je právě teď na 6 týdnů v rehabilitačním procesu a vypadá to slibně. Takže když budou hvězdy nakloněny a zdravotní stav Tomáše jen trochu dovolí, peklo vstoupí na zem.“

A peklo, jak se zdá, skutečně dosedne na řadu klubů po celé republice včetně pražského Lucerna Music Baru. Krucipüsk v příspěvku na Facebooku sdíleli i grafiku k chystanému turné, které pojme celkem jedenáct zastávek. „Nemůžeme se dočkat, až vám zase nakopeme prdele a užijeme si s váma tu neskutečnou energii! Myslíme, že tahle tour bude absolutní peklo! Ani nevíte, jak nás svrběj pazoury a jak moc nám chybíte!“ dodává svérázně skupina, která se těší na svůj návrat ze záhrobí.

A to téměř doslova, v polovině dubna totiž při kolizi Hájíčkovi motorky s osobním automobilem a následném nárazu do kamionu, při zpěvákovi stáli všichni svatí. „Na místě nehody byl naštěstí doktor, který okamžitě poskytl první pomoc a výrazně tak pomohl zabránit horším následkům,“ popsal tehdy Headlineru situaci Tomáš Hajíček mladší.

Krucipüsk své turné startují v Liberci 15. listopadu a zakončí ho 21. prosince v Hradci Králové v klubu KD Střelnice. Speciálním hostem bude na šňůře písničkář Xavier Baumaxa.