Obrázek k článku Král Rytmus míří do O2 areny. Jako první pozval Daru Rolins
| Dód | Foto: Katarína Šlesárová

Král Rytmus míří do O2 areny. Jako první pozval Daru Rolins

Rytmus, veterán slovenského rapu a drsné školy „cigánské“ poezie ulice a otec pionýrského projektu československé scény Kontrafakt, vystoupí poprvé sólově v pražské O2 aréně.

Podle sedmačtyřicetiletého rappera má být vystoupení vrcholem jeho kariéry a má proto propojit všechny aspekty dlouhé cesty k jeho aktuální poloze. Je tedy přirozené, že se na pódiu objeví i mnoho hostů spjatých s rapperovou tvorbou v minulosti.

„Všichni dobře víme, že toto bude doposud největší oslava mojí kariéry a mých hitů na tak prestižním místě, jako je O2 arena. Dává tedy smysl, aby se tam objevili všichni, kteří jsou neodmyslitelnou součástí mé hudební cesty. Jedním z těchto lidí je i Dara Rolins, se kterou máme nesmrtelný hit Party DJ. Spojuje nás nejen tento song, ale taky dlouhá historie, a proto je mi velkou ctí, že bude součástí oslavy. Velmi se na to těším,“ říká Rytmus.

„Klidně půjdu za osm let do politiky. Jako ministr kultury,“ říká Rytmus v nedávném rozhovoru pro Headliner.  

Pozvání Dary Rollins ke spolupráci na večeru King Forever provázel její vtípek, který rapper zveřejnil k propagaci večera. Rapper i zpěvačka byli v minulosti dlouholetí partneři a zůstávají přáteli.

Vedle samotným piešťanským mýtem Rytmusem inzerované Dary Rollins se můžeme těšit na Viktora Sheena, parťáka z Kontrafaktu Ega či zpěvačku Tinu.

Fanoušci tak pravděpodobně mohou očekávat vyčerpávající setlist mapující více než třicet let tvorby matadora slovenské rapové scény. Rytmus od ledna letošního roku zveřejňuje na svém youtube kanálu seriál O2 Arena King Forever | Playlist“, ve kterém promuje pražský koncert a komentuje vlastní skladby, které pravděpodobně zazní v průběhu večera.

Očekávaný vrchol více než třiceti let aktivní účasti na hře rappera Rytmuse nastane 14. září 2024.