Obrázek k článku Konec jedné legendy. Sepultura čtyřicet let na scéně završí v Česku
| Jarda Konáš | Foto: Marcos Hermes

Konec jedné legendy. Sepultura čtyřicet let na scéně završí v Česku

Je to oficiální, brazilská metalová legenda Sepultura končí. Chystá ovšem rozlučku ve velkém stylu a čeští fanoušci si užijí úplné finále.

Osmnáct měsíců trvající celosvětové turné na oslavu nejen konce, ale i čtyřiceti let na scéně. Proto bylo vybráno čtyřicet měst, kde se naživo natočí čtyřicet písní, z nichž se následně složí finální živák. „Vydáme masivní kompilaci našich nejlepších, nejenergičtějších momentů na pódiu,“ uvedla Sepultura v tiskovém prohlášení.

„Sepultura dokráčela na konec své cesty a rozhodla se odejít skrze vědomou a plánovanou smrt,“ stojí nekompromisně v tiskovce. Pro fanoušky je to samozřejmě smutná zpráva, ovšem ti z Česka se můžou konejšit alespoň výjimečnou událostí. Turné už je naplánované, lístky v předprodeji, a pokud se Sepultura nakonec nerozhodne ještě nějaký koncert přidat, poslední štace, a tedy velké finále celosvětové šňůry na rozloučenou, proběhne právě v Česku.

23. listopadu 2024 kapela vystoupí v pražském O2 Universu. Na to ovšem přesně nesedí zmíněné tiskové prohlášení, že oslavy na rozloučenou budou probíhat následujících osmnáct měsíců. Jestli ve zbývajícím čase ještě nějaké koncerty přibydou nebo Sepultura bude už jenom pracovat na vydání zmíněného živáku, nejspíš ještě nějakou chvíli zůstane nejasné.