Obrázek k článku Koncert Guns N‘ Roses slibuje nálož hitů i pozoruhodné předskokany
| Jarda Konáš | Foto: Live Nation

Koncert Guns N‘ Roses slibuje nálož hitů i pozoruhodné předskokany

Americká hardrocková parta odehraje v Letňanech, které už velmi dobře znají, zatím největší koncert, s jakým do Česka přijela. A dá se čekat, že bude velmi dlouhý.

Aktuální turné potkala na rozjezd pořádná smůla, Guns N‘ Roses stihli na začátku roku 2020 odehrát jeden koncert a pak přišel covid. Sérií několika lockdownů se světová šňůra trochu rozkouskovala, ale konečně jsme se dočkali. Momentálně sedmičlenná kapela, jejíž jádro tvoří trojice zakládajících členů Axl Rose, Slash a Duff McKagan, dorazí do Prahy už v sobotu 18. června a slibuje velkolepý koncert.

Probíhající evropskou část turné odstartovali Guns N‘ Roses na začátku června v Portugalsku a zdá se, že kapela je v mimořádné formě. Jejich set měl zatím pokaždé přes tři hodiny, a kromě svých známých hitů do setlistu zamíchali řadu starých i nových coverů. Knockin‘ on Heaven’s Door nebo Live and Let Die jsou v jejich podání dávno známé, nově ale Guns N‘ Roses hrají i skladby od AC/DC, se kterými zpěvák Axl Rose před pár lety odjel turné a může dojít třeba i na The Stooges nebo The Who, jejichž The Seeker zahráli poprvé až o minulém víkendu na festivalu ve švédském Norje. Kdo ví, třeba si pro Prahu taky připraví nějaké překvápko?

Hit Sweet Child O‘ Mine v sobotu bezpochyby zazní

Pokud nemíváte ve zvyku věnovat pozornost předskokanům, doporučujeme v případě sobotního koncertu v Letňanech udělat výjimku, protože sebou „Gáni“ nepřivezou jen tak ledajaké nazdárky. Nashvillská kapela Tyler Bryant & the Shakedown patří k nejmladší generaci amerických hardrockových skupin, po nich pak bude hrát Gary Clark Jr. Tento osmatřicetiletý Texasan už má na kontě čtyři Grammy včetně sošek za nejlepší rockovou skladbu a nejlepší bluesové album. Zahrál si s Claptonem, B. B. Kingem i Tomem Pettym. Kromě blues ve své tvorbě kloubí soul, rock, R&B i hiphopové elementy a je velmi pravděpodobné, že se Gary Clark Jr. časem do Česka vrátí jako etablovaná bluesová hvězda.

Cover Live and Let Die už je stálice v setlistu

Sobotní koncert zkrátka nejde brát jen jako další večer se stadionovou kapelou v Česku. Guns N‘ Roses vypiplali svůj setlist a kromě toho přivezou předskokany, které by bylo škoda prokecat u stánku s pivem. Tak v sobotu na viděnou!

Za skladbu This Land dostal předskokan Gary Clark Jr. Grammy