Obrázek k článku Nezastavitelní Kiss musí rušit koncert. Začátek turné zbrzdily problémy
| Šárka Hellerová | Foto: Jan Nožička

Nezastavitelní Kiss musí rušit koncert. Začátek turné zbrzdily problémy

Loučení s britskými fanoušky na turné End of the Road Kiss nevychází podle plánu. Hned první z šestice koncertů kapela zrušila.

Skupinu čeká ještě poslední jarní koncert v USA, poté se na začátku čevna přesune do Velké Británie. Zdejší šňůru měla zahájit 3. června na stadionu Home Park v Plymouthu, tuhle zastávku už ale na jejich stránkách nenajdete. „Bohužel, KISS a promotér show Robomagic dnes oznámili, že musí zrušit úvodní večer nadcházejícího turné KISS ve Velké Británii,“ stojí na stránkách promotéra, který jako důvod uvádí logistické problémy, vyjadřuje pro ně pochopení a kapele přeje úspěšný zbytek turné. Fanouškům nabízí vrácení peněz či výměnu za vstupenky na jiný z pěti koncertů v rámci britského turné.

„Všechno, co jsme vybudovali a všechno, čeho jsme v posledních čtyřech dekádách dosáhli by se nikdy nemohlo stát bez miliónů lidí z celého světa, kteří během těch let zaplňovali kluby, arény a stadióny,“ uvedli Kiss, když aktuální světové turné loni oznamovali. „Tohle bude poslední oslava pro ty, kteří nás už viděli, a poslední šance pro ty, kteří nás ještě neviděli. KISS Army, na našem posledním turné se loučíme s dosud největší show a odejdeme stejně, jako jsme přišli... Bez servítek a nezastavitelní.“

Takhle si to Kiss s fanoušky užívali loni v srpnu v Austrálii

Už 10. června zamíří Kiss do O2 areny v Praze – téměř přesně rok poté, co zde odehráli svůj minulý koncert, který měl být zdejším poslední. „Ten koncert nebyl dokonalý, ale měl k dokonalosti blízko,“ psal Jarda Konáš loni v recenzi vystoupení. Brzy si to fanoušci zopakují ještě jednou.