Obrázek k článku Kabát pohořel v hitparádě. Zájem je o 58G s rapujícím fotbalistou Kučerou
| Šárka Hellerová | Foto: Ondřej Pýcha

Kabát pohořel v hitparádě. Zájem je o 58G s rapujícím fotbalistou Kučerou

Nové desce Kabátu se, možná trochu proti očekáváním, nedaří dostat na vrchol albové hitparády IFPI. Ten okupují rappeři.

V týdnu vydání nové desky Kabáti do albového žebříčku nastoupili z druhé pozice za Viktorem Sheenem. Ten se na předních pozicích drží, jen s lehkou nadsázkou řečeno, se svou deskou Příběhy a sny již celou věčnost. O týden později jim první příčku vyfoukli 58G s novým albem City Park.

Skupina Kabát vydala album El Presidento na začátku října, akorát včas, aby ho stihla přivézt fanouškům na aktuální turné. „Jakýpak okolky, žádný dlouhý sólování, jde se na to! Trochu to připomíná Motorhead. Lemmy byl taky příznivcem krátkých, ale rychlých skladeb,“ píše ve své recenzi o novince Josef Vlček. Hodnotí ji jako stručnou, údernou a převážně povedenou desku.

Necelé dva týdny po vydání alba City Park válcuje jihlavská skupina 58G teplické kolegy. V létě roku 2020 překvapili 58G svým prvním releasem Tape vol. 1, za nějž dostali cenu Vinyla v kategorii Objev. Druhá deska 58 tape vol. 2. již byla nominována rovnou na desku roku. Že není jejich tvorba, která v posledních letech přinesla svěží vítr do plachet českého hip hopu, ceněna jen mezi hudebními kritiky, dokazují současným úspěchem. Přeci jen porazit  v prodejnosti  v podobném čase vydanou desku od Kabátu, to lze české kotlině počítat za úspěch.

58G, jejíž základ tvoří členové Doktor, Humla a TK27 si na nové album přizvali Annet X a členy Milion+ Yzomandiase a Nik Tenda.

A jak to vypadá ve zbytku Top 10? Harry Styles a Mirai na devátém a na desátém místě. Ti jedniní kromě Kabátu rozbíjejí aktuální hiphopovou nadvládu. 

 

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Headliner (@headliner_cz)