Obrázek k článku „Každé slovo pomáhá.“ Klávesista The Cure už rok bojuje s rakovinou
| Šárka Hellerová | Foto: Karel Šanda

„Každé slovo pomáhá.“ Klávesista The Cure už rok bojuje s rakovinou

Roger O’Donnell zveřejnil, že mu minulý rok diagnostikovali vzácnou a agresivní formu lymfomu. „Několik měsíců jsem ignoroval příznaky, nakonec jsem šel (k lékaři) a výsledky, které přišly po operaci, byly zdrcující,“ napsal O’Donnell.

Svůj příběh sdílí rok od své diagnózy – v září, což je měsíc věnovaný zvyšování povědomí o onemocněních krve. „Loni v září mi byl diagnostikován velmi vzácný a agresivní druh lymfomu,“ uvedl O’Donnell na sociální síti X. Po téměř roce léčby, která zahrnovala operaci, imunoterapii a ozařování, se jeho zdravotní stav zlepšil. „Jsem na tom dobře a má prognóza je skvělá,“ přinesl i potěšující zprávu a nemoc přirovnal k šílenému vrahovi se sekyrou, kterému neotevřel dveře.

„Rakovina může být poražena, ale když je diagnostikována dostatečně včas, máte daleko větší šanci, proto jediné, co chci říct je, nechte se testovat. Pokud máte sebemenší pocit, že máte příznaky, jděte na kontrolu,“ apeluje hudebník.

Roger O’Donnell také vyzval lidi, kteří znají někoho nemocného nebo kdo trpí, aby s nimi mluvili. „Každé jedno slovo pomáhá. Věřte mi, já to vím,“ vzkázal a poděkoval doktorům, kteří jsou podle něj rockové hvězdy, sestrám, technikům, přátelům, rodině a své partnerce Mimi. „Někdy je těžší být na té druhé straně,“ zakončil O’Donnell svůj text. 

The Cure v říjnu vydají dvojalbum Novembre: Live in France 2022. Limitovaná verze na vinylu podpoří neziskovou organizaci Briana Ena zabývající se změnou klimatu. Budou na ní živé verze nových skladeb And Nothing Is Forever a I Can Never Say Goodbye – první vydané novinky kapely po šestnácti letech.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Roger O'Donnell (@rogerxodonnell)