Obrázek k článku Kanye West vyhrožuje, že nevystoupí na Coachelle. Může za to Billie Eilish
| Michael Švarc | Foto: Universal Music

Kanye West vyhrožuje, že nevystoupí na Coachelle. Může za to Billie Eilish

Kanye West uvedl, že nevystoupí na festivalu Coachella, pokud se Billie Eilish neomluví Travisu Scottovi. Bizarní rozpor vyvolala zpěvačka poněkud nechtěně, když přerušila svůj koncert v Atlantě, aby jeden z fanoušků mohl v klidu najít inhalátor.

Na sociálních sítích Eilish napsala, že čeká, dokud diváci nejsou v pořádku, což si West vyložil jako narážku na nedávnou tragédii na festivalu Astroworld, v níž figuroval právě Travis Scott.

„No tak Billie, milujeme tě, prosím omluv se Travovi a rodinám lidí, kteří přišli o svůj život, nikdo nechtěl, aby k tomu došlo,“ napsal West v příspěvku na Instagramu. V něm tvrdí, že se zpěvačka vymezila proti Scottovi a jeho vystoupení na Astroworldu, kde v tlačenici zahynulo několik lidí.

„Trav neměl na pódiu ani ponětí o tom, co se děje, a velmi ho ranilo, co se stalo,“ napsal West a dodal, že Scott s ním měl vystoupit na letošní Coachelle. Koncert je teď ale v ohrožení, pokud se Billie Eilish, která je rovněž jedním z headlinerů festivalu, neomluví.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený ye (@kanyewest)

Zpěvačka na Westův příspěvek nyní reagovala s tím, že o Scottovi nepadlo ani slovo. „Jen jsem pomáhala fanouškovi,“ napsala Eilish na Instagramu.

Server Vulture připomíná, že zpěvačka své vystoupení nezastavila kvůli bezpečnosti fanoušků poprvé. V roce 2018 stopnula koncert ve Stockholmu, když jeden z diváků zkolaboval. Loni v září zase pokárala ochranku na festivalu Governors Ball za to, že nedávala pozor.

V listopadu se více než stovka účastníků festivalu Astroworld a rodiny obětí rozhodli žalovat organizátory festivalu i Travise Scotta o 750 milionů dolarů. Rapper se chtěl poškozeným omluvit tak, že uhradí veškeré prostředky spojené s pohřby. Rodina nejmladší oběti, devítiletého chlapce, jeho nabídku však odmítla.