Obrázek k článku Festival Kamen!ce přivítá Digitalism. Akce cílí i na mladé projekty
| Lukáš Rešl | Foto: Kamen!ce (na fotografii Digitalism)

Festival Kamen!ce přivítá Digitalism. Akce cílí i na mladé projekty

Ryze městský festival Kamen!ce připravil kompletní line-up pro svůj nadcházející, v pořadí čtvrtý ročník. Multižánrová akce, která se uskuteční v termínu od 6. do 8. června, představí řadu známých domácích tváří i několik zahraničních jmen.

Headlinery události, kde vystoupí více než padesát interpretů, budou němečtí elektronici Digitalism, kteří dnes patří mezi největší evropské zástupce žánru new rave. Vedle nich se na předních místech harmonogramu objevují i Dan Bárta se skupinou Illustratosphere, rappeři PSH, slovenská zpěvačka Jana Kirschner či čerství vítězové cen Anděl MC Gey a Pam Rabbit.

„Jsme přesvědčení, že i letošní line-up je ukázkou toho, že také menší město může mít skvělý festival s kvalitní dramaturgií a neopakovatelnou atmosférou pro všechny, a to nehledě na věk, sociální původ, barvu pleti, gender či sexuální orientaci,” říká vedoucí produkce Martin Šolc. Podle něj se navíc jedná o akci, která dává prostor mladým umělcům a interpretům. „Dramaturgii nestavíme pouze na několika známých jménech, které už lidi viděli mnohokrát. Naši diváci na festival přijíždějí objevovat, za což jsme jim vděční.”

Vyjma zmíněných headlinerů tak Kamen!ce představí i další zajímavá jména. Na scénách se zde ukáže třeba kapela Davida Žbirky Sunnbrella, projekt Ametyst, jehož nejvýraznější tváří je elektronický akademik Ventolin. Dále pak třeba eurovizní reprezentantka Aiko, australští Teenage Dads se svým indie popem nebo další vítězka ceny Anděl v kategorii Alternativa a elektronika Anna Vaverková.

Festival osvěží také mladá a v poslední době stále více rezonující jména jako .themayrevolution, Good Times Only, Purpl Boi, Branko's Bridge či písničkářka Máří.