Obrázek k článku „Je to zase pecka.“ Vladimír Mišík v tajnosti natočil nové album
| Honza Vedral | Foto: Zuzka Bönisch

„Je to zase pecka.“ Vladimír Mišík v tajnosti natočil nové album

Podle nejrůznějších indicií ze sociálních sítích je zřejmé, že Vladimír Mišík trávil poslední měsíce v nouzovském studiu Sono. Pracoval zde na novém albu, opět s producentem Petrem Ostrouchovem. Ten Headlineru vznik nahrávky potvrdil.

„Ano, je to tak. Natáčet jsme začali v březnu a pokud všechno dobře půjde, deska by měla vyjít letos na podzim,“ uvedl Petr Ostrouchov, jehož label Animal Music vydání alba připravuje. „Povedlo se nám dát dohromady výbornou kapelu o devíti lidech, včetně pár zahraničních hostů, natáčeli jsme jako za dávných časů - všichni společně a víceméně intuitivně,“ dodal producent.

Producent Petr Ostrouchov

Několika texty na desku přispěl i bývalý diplomat a ředitel Knihovny Václava Havla Michael Žantovský. I on se vrátil ke kořenům – před Sametovou revolucí působil jako vyhledávaný textař. Album bude třetí spoluprací Mišíka s Ostrouchovem, po albech Jednou tě potkám, které v roce 2020 získalo šest cen Anděl, a Noční obraz, které vyšlo před třemi lety. 

„Dneska jsem měl to štěstí slyšet finální podobu nejnovější desky klasika. A je to zase pecka, nádherný zvuk, perfektní texty, nestárnoucí hlas. V září to bude komplet,“ napsal na síť X první dojmy z poslechu nahrávky "klasika" režisér Jan Hřebejk, který byl hostem v nouzovských studiích. Detailnější dojmy z prvního poslechu pro vás chystáme do červencového vydání Headlineru.