Obrázek k článku Skupina Jane's Addiction po fyzické potyčce na pódiu zrušila zbytek turné
| Šárka Hellerová | Foto: Press

Skupina Jane's Addiction po fyzické potyčce na pódiu zrušila zbytek turné

V pátek třináctého došlo v Bostonu k potyčce mezi členy kapely přímo na pódiu. Koncert byl předčasně ukončen. V pondělí kapela ohlásila konec turné a že si dává pauzu.

Zpěvák Perry Farrell udeřil kytaristu Davea Navarra. Nakonec to nevedlo jen k okamžitému zrušení pátečního večera a nedělního koncertu v Connecticutu, ale celého zbytku turné Imminent Redemption. To bylo pojmenováno po stejnojmeném singlu – prvním, jež kapela po víc než třech dekádách vydala v původním složení. To se sestává kromě dvou aktérů neslavné potyčky z bubeníka Stephena Perkinse a baskytaristy Erica Averyho. V tomto složení Jane's Addiction letos koncertovali po čtrnácti letech.

V květnu skupina koncertovala ve Velké Británii, následovalo kontinentální evropské turné skládající se především z letních festivalů. V srpnu a září se pak skupina přesunula do Severní Ameriky.

Na kapelních sociálních sítích skupina uvedla, že učinila těžké rozhodnutí si od sebe na nějaký čas odpočinout a zrušila proto zbytek turné. Na osobních účtech Perkins, Avery a Navarro poskytli konkrétnější vyjádření a jako důvod zrušení turné uvedli „přetrvávající vzorce chování a problémy s duševním zdravím Perryho Farrella. „Naše starost o jeho osobní zdraví a bezpečnost, stejně jako o naše vlastní, nám nedala jinou možnost. Doufáme, že najde pomoc, kterou potřebuje,“ napsala kapela s tím, že ji hluboce mrzí, že pro své fanoušky nenachází řešení, které by zajistilo bezpečné prostředí a možnost podávat každý večer na pódiu dobrý výkon. Turné tak skončilo o patnáct koncertů dříve, než bylo v plánu a není jasné, jaká budoucnost Jane's Addiction čeká.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Dave Navarro (@davenavarro)