Obrázek k článku Jak si užít Pohodu? Zahajte s Cavem, rapujte, vítejte slunce a protancujte se festivalem
| Kristina Kratochvilová | Foto: Martina Mlčuchová

Jak si užít Pohodu? Zahajte s Cavem, rapujte, vítejte slunce a protancujte se festivalem

Od pestrého nadžánrového programu přes rozkvetlé slunečnice až po oslavný východ slunce nad letištěm. Trenčínská Pohoda patří mezi nejosobitější hudební festivaly ve střední Evropě a nabízí pestré spektrum požitků. Přinášíme vám 10 tipů, co byste o tomto víkendu na Slovensku neměli zmeškat.

Tančete! Jednu z ideálních příležitostí poskytne Flume

Jeden z nejžhavějších producentů současné elektronické scény – Australan, který začal tvořit díky cédéčku s mixovacím programem, jež bylo přibaleno k snídaňovým cereáliím, rozvibruje vyprodaný festival v noci z pátku na sobotu.

Jezte. Pohoda je i festival obžerství

Trenčínský festival v mezinárodním měřítku nemapuje jen hudební svět, ale i ten gastronomický. Na Pohodu se těšíme ve stejné míře jako na hudební program, i na ten jídelní. O bao buns z festivalového ročníku 2019 jsme vyprávěli tolikrát, že dostat je znovu na talíř bude podobně snový zážitek, jako být zase zpátky na místě po dvouleté pauze.

Vychutnejte si The Libertines ve formě

Pete Doherty konečně vypadá docela zdravě. Společně s Carlem Baratem a několikatisícovým publikem ale na Pohodě zavzpomínají na nezdravá, ale hudebně perfektní indie nultá léta. Stejně jako nedávno učinili na Glastonbury nebo třeba na berlínském Temlehof Sounds (viz video). 

Nenechte si ujít vítanie slnka

Tradiční koncert při východu slunce s nadšenci, kteří si přivstanou, a přeživšími, co ještě nešli spát, patří vždy k nezapomenutelným kouzelným okamžikům.

Odpalte to s Nickem Cavem & The Bad Seeds

Australská legenda před měsícem ovládla festival Metronome Prague na pražském výstavišti, nyní zahájí Pohodu na trenčínském letišti.

Rapujte se Slowthaiem

Společenské komentáře nejen o situaci v Británii bude z pódia plivat jeden z nejhlasitějších hlasů současného ostrovního rapu. Na Rock for People nechal Slowthai zazářit i fanouška z publika, který mu ve skladbě Inglorious nahradil Skeptu.

Vychutnejte si velkou show FVLCRVM

Jeden z nejvyhledávanějších producentů československé scény představí na pravděpodobně největší stage, na které kdy hrál, svou novou audiovizuální show.

Poznejte svěží rap z celého světa

Je libo aktuální odnože rapu? Nabídnou vám ho američtí Injury Reserve ukrajinská Alyona Alyona, slovenský Gleb a nebo legendární Grandmaster Flash.

Seznamte se s třemi odstíny černé

V programu se sešla tři vyhledávaná jména nadžánrové kytarové hudby. Pohodu svými písněmi načerno obarví Black Midi, Black Pumas i Black Country, New Road.

Když Pohoda, tak se vším všudy

Festival Pohoda se po dvouleté odmlce konečně může vrátit v plné parádě. Nikde jinde tak skvěle nevyzní „To je ale pohoda!”. Užijte si ji tedy především podle svého!