Obrázek k článku Iggy Pop odmítl nabídku zpívat v AC/DC. "Ale hrálo jim to dobře," vzpomíná
| Jarda Konáš | Foto: Sony Music, Danny Clinch

Iggy Pop odmítl nabídku zpívat v AC/DC. "Ale hrálo jim to dobře," vzpomíná

Kmotr punku dostal nabídku zpívat v dnes již legendární rockové kapele. Sice to tehdy neklaplo, ale o to víc se můžeme bavit představou, co by z takového spojení vzniklo.

Tuto zajímavou informaci na sebe Iggy prozradil nedávno v rozhovoru pro New York Times. Když se v roce 1974 Iggymu rozpadla kapela The Stooges, kontaktoval ho manažer tehdy začínajících AC/DC, že hledají zpěváka.

„Poslechnul jsem si tu desku,“ vyprávěl Iggy v rozhovoru, „a věděl jsem, že tohle pro mě není. Ne že by se mi to nelíbilo, hrálo jim to dobře. Dávali si na tom záležet, ale já rozhodně nebyl ten, koho potřebovali.“

AC/DC si tedy v roce 1974 nakonec našli Bona Scotta, pro kterého měl Iggy v rozhovoru jen slova chvály: „Jednou jsem s ním zažil krásný večírek. Někde jsme se potkali, oba jsme byli opilí a zkouření. Moc si z té doby nepamatuju, ale toho chlapíka jsem miloval.“

AC/DC v polovině sedmdesátek s Bonem Scottem slušně nakopli kariéru, ale Iggy taky nezahálel. Přestěhoval se do Berlína, kde během pár let proflámovaných s Davidem Bowiem společně složili a nahráli nadčasovou muziku. Iggy pak za notné pomoci Bowieho nastartoval úspěšnou sólovou kariéru a hudebně se AC/DC vzdálil natolik, že si to spojení dneska už asi málokdo dovede představit. Ale stejně se vtírá otázka, jak by asi Highway to Hell na desce zněla, kdyby ji nazpíval Iggy?

Těšit se nicméně můžeme na novou Iggyho desku Every Loser, která vychází už tento pátek.