Obrázek k článku Hrál s Gandalfem divadlo. Teď se popový fenomén Troye Sivan představí u nás
| Lukáš Rešl | Foto: Stuart Winecoff

Hrál s Gandalfem divadlo. Teď se popový fenomén Troye Sivan představí u nás

Model, herec, vlogger, ale především zpěvák Troye Sivan vystoupí poprvé v České republice. Svůj dance-popový repertoár představí pražskému publiku 9. června 2024 ve Sportovní hale Fortuna.

K teprve osmadvacetiletému australskému zpěvákovi s jihoamerickými kořeny se váže zajímavý příběh. Ačkoli se zpěvu začal věnovat již v útlém dětství, svou kariéru nastartoval jako úspěšný video bloger na platformě Youtube. Zároveň se od mala věnoval divadelní činnosti, přičemž v pouhých patnácti letech sehrál po boku slavného herce Iana McKellena (ztvárnil čaroděje Gandalfa z filmu Pán Prstenů) roli v absurdním dramatu Čekání na Godota (Waiting for Godot) Samuela Becketta v divadle Regal Theatre v australském Perthu.

V současné době se věnuje také kinematografii. Slavná je například jeho role mladého Jamese Logana v akčním sci-fi filmu X-Men Origins: Wolverine (2009). Svou poslední větší roli ztvárnil v komediálním filmu Three Months (2022), který vyšel v minulém roce. V letošním roce se objevil například v seriálu Idol (2023), jenž se odehrává ve světě hudebního prostředí.

A právě v něm výrazně rezonuje i mimo filmové kamery. Na svém kontě má vyjma pěti EPs také tři studiová alba, přičemž to poslední, Something to Give Each Other (2023), vydal letos v říjnu. Deska okamžitě debutovala na prvním místě v Austrálii a stala se tak jeho neprodávanějším albem. Navíc byla australskými cenami J Awards nominována na Australské album roku. Singl Rush je dvakrát nominovaný na Grammy. V americkém žebříčku Billboard 200 se pak umístila na 20. místě. Recenzi Michala Švarce na toto album plné zajímavých nápadů si můžete přečíst v aktuálním Headlineru.

Pražský koncert slibuje pořádnou popovou show, na které by žádný fanoušek tohoto všestranného zpěváka a umělce rozhodně neměl chybět.