Obrázek k článku Hlad po Rock for People je obrovský. První vstupenky na festival zmizely během dvou hodin
| Lukáš Rešl | Foto: Rock for People

Hlad po Rock for People je obrovský. První vstupenky na festival zmizely během dvou hodin

Pořadatelé ještě ani nestihli ohlásit první účinkující a z prvních předprodejů, spuštěných dnes dopoledne, už zmizelo bezmála 7000 vstupenek. Zájem překvapil i samotné organizátory, kteří tak okamžitý a enormní zájem nečekali.

K situaci se bezprostředně vyjádřil mile překvapený ředitel festivalu Michal Thomes, podle kterého si návštěvníci letošní ročník maximálně užili, soudě dle reakcí. „Čekali jsme, že radost bude přetrvávat a bude se nám nadále rozrůstat nejvěrnější fanouškovská základna, která pořizuje vstupenky hned v prvních nejvýhodnějších edicích. Nikdy by nás ale nenapadlo, že se může předprodej až takhle enormně utrhnout,“ okomentoval dosavadní výprodej vstupenek.

„V našich očích to každým okamžikem pořád víc potvrzuje fakt, že s jistotou máme ty nejlepší hudební fanoušky u nás. To je za nás ta nejvyšší festivalová meta, které můžeme dosáhnout. To, že nás fanoušci berou jako záruku kvality a věří nám natolik, že pořizují vstupenky v předstihu i bez ohledu na to, že neznají zatím žádné jméno z line-upu. Věří nám, že je nezklameme.“

Zájem o festival tak budí otázku, zda Rock for People čeká v příštím roce největší událost ve své historii s nejvyšším počtem návštěvníků. „Budeme se snažit udržet vysoko nastavenou laťku, kterou si sami každým rokem zvedáme pořád výš. Chceme, aby dny strávené u nás na festivalu byly pro návštěvníky tím největším zážitkem léta. Proto každý rok zvelebujeme areál, vozíme skvělé kapely, ať už světové áčkové hvězdy, oblíbené stálice nebo zatím neobjevené talenty… Z posledních ročníků to vypadá, že můžeme očekávat minimálně stejnou návštěvnost. Letos jsme byli připraveni až na 40 000 návštěvníků, podobně tomu bude i v příštím roce,“ konstatuje závěrem Michal Thomes, podle kterého letošní ročník navštívilo celkem 37 tisíc fanoušků.

Rock for People oznámil termín pro nadcházející ročník 2024 již před dvěma dny. Jedna z největších letních událostí na našem území se opět uskuteční na vojenském letišti v Hradci Králové a potrvá tři dny od 13. do 15. června.