Obrázek k článku Hentai Corporation opouští basák Durex. Rozloučí se jarními koncerty
| Šárka Hellerová | Foto: Jan Nožička

Hentai Corporation opouští basák Durex. Rozloučí se jarními koncerty

Baskytarista Matouš Duraj, zvaný Durex, odchází z Hentai Corporation. Kapela to oznámila na sociálních sítích s tím, že společně ještě pár štací odehrají. Novým členem se stává Jan Pingitzer.

Durex v kapele končí rok před jejím dvacátým výročím. „Z osobních důvodů nás bohužel opouští Durex. Je to sice rána, ale není to uplně z čistého nebe, protože poslední cca rok to už bylo trochu na dřeň a dalo se to očekávat, i když si to naplno asi nikdo z nás nepřipouštěl,“ zveřejnili Hentai Corporation neradostnou zprávu na Facebooku.

Matouš Duraj fanouškům vzkázal, že jeho odchod není výsledkem neshod s dalšími členy, ale rozhodnutí pramenící z potřebě více se věnovat rodině. „Nebylo to jednoduchý, přece jenom jsem tím strávil víc než půlku života, ale v tuhle chvíli je to asi nejrozumnější řešení. Člověk si občas potřebuje udělat čas sám na sebe a na svoje blízký,“ píše hudebník, kterému se před dvěma lety narodila dvojčata. „Hentai jsou pořád moje druhá rodina (tvl. a nesměj se mi za ten patos) a jelikož za sebou nechci jen tak prásknout dveřma, domluvili jsme se, že ještě část jarních koncertů odehraju,“ uvedl. Pokud tedy chcete ještě zažít Hentai s Durexem, vyražte na koncert do Prahy, Ostravy, Pardubic či Plzně.

Poté ho nahradí Jan Pingitzer, který dosud vydával svou autorskou hudbu jako Pingi. „A určitě to bude stát za to. Takže se připravte na novou éru Hentai, i když doufám, že jsem ještě neřekl poslední slovo,” věří Matouš Duraj.