Obrázek k článku Harry Styles z první řady: „Proti tomu Lucie ani prd!“
| boi | Foto: Šimon Parma

Harry Styles z první řady: „Proti tomu Lucie ani prd!“

Jaký byl koncert britské popové hvězdy Harryho Stylese očima fanoušků? V nepravidelné rubrice Z první řady přinášíme pohled na velké koncerty očima těch nejpovolanějších. Vstup hudebním kritikům zakázán.

Na koncert Harryho Stylese logicky zamířila především dospívající generace. Jak vyprodaný halový koncert zapůsobil na tři z návštěvníků různých generací? A nakolik se jejich dojmy lišily od těch, které sepsal redaktor Headlineru Michael Švarc ve své recenzi koncertu?

Fronty byly už den předem

Nedočkaví jedinci se před vstupem do O2 areny začali postupně shromažďovat již v brzkých ranních hodinách. Možnosti zakoupení exkluzivního merche pro Love On Tour dokonce někteří využili už den před samotným koncertem, kdy se před stánkem stály více než sto metrové fronty. Jinak tomu nebylo ani v den koncertu. 

Hala se do posledního místa zaplnila krátce po osmé hodině, kdy se představila předkapela Wolf Alice. Kolem deváté hodiny Harry Styles odstartoval svou show písní Music For a Sushi Restaurant, po níž následovaly hity Golden a Adore You z předešlého alba Fine Line. Halou se okamžitě nesl zpěv tisíců fanoušků. Všichni tancovali, skákali do rytmu, slovo nuda tento večer nikdo neznal. 

Netypické bylo, že diváci seděli i za pódiem, kde sledovali záběry z kamer na promítacím plátně. Z Harryho vyzařovala do lidí úžasná energie, která se nesla celou O2 arenou. Obecenstvo bylo plné poutavých transparentů, zvláště v prvních řadách. Nechybělo ani tematické oblečení, jako třeba barevné šály, klobouky, pestrobarevné kalhoty, na čemž si zpěvákovi fanoušci velmi zakládají. Stejně tak Harry měl, jak je zvykem, extravagantní outfit. 

Jeho koncerty jsou známy pro netradiční komunikaci s lidmi. Často se pohyboval na přední části stage, a tím utužoval kontakt s publikem. Jinak tomu nebylo ani v Praze. Jedna z divaček měla transparent s nápisem: ,,Jsem v devátém měsíci těhotenství.” Ta ho požádala, aby prasknutím balónku odhalil, jakého pohlaví bude její miminko. 

Po písni Love Of My Life se zasloužené ovace nesly až do zákulisí, odkud publikum přivolalo zpěváka zpět na jeviště. Během přídavku Sign of the Times se rozsvítila celá O2 arena a na podporu Ukrajiny zazpíval píseň s její vlajkou. Při hitu As It Was se hala naplnila energií ještě více, především během bridge, kdy je v každém evropském městě zvyklostí křičet: ,,Leave America”. Tím chtějí fanoušci zpěváka přimět koncertovat více i mimo Ameriku, jelikož je z Velké Británie.

Koncert trval hodinu a půl. Celkem zaznělo devatenáct písní, z toho čtyři přídavky. Nechyběly největší hity jako Watermelon Sugar nebo Kiwi. Hlas Stylese zněl po celou dobu čistě a kapela měla výborný zvuk. Koncert se opravdu vydařil.

Tereza Kamarýtová (19 let)

Takovou vlnu nadšení jsem nečekal

Koncert byl z mého pohledu neuvěřitelný, Harry patří mezi moje nejoblíbenější umělce, jeho kariéru sleduji už poměrně dlouho, takže jsem očekával skvělou show. Každopádně jsem nikdy neočekával takovou vlnu nadšení, celá O2 aréna se třásla. A to i ve chvílích, kdy nikdo nestál na pódiu. Když pak po (skvělé) předkapele Wolf Alice vystoupil Harry s kapelou na stage, fanoušci byli tak hlasití, že prvních pár písní nebyla hudba skoro slyšet.

Harry předvedl úžasný pěvecký výkon, ten podpořila kvalitní kapela a obecenstvo, jež znalo každé slovo z paměti.

Řekl bych, že jeden z nejkrásnějších momentů celého koncertu byl cover písně What Makes You Beautiful od One Direction – kapely, ve které Harry odstartoval svou kariéru. Harry jako obvykle také přidal ke koncertu trochu práce s obecenstvem. Když mu těhotná Nikola podala balónek s nápisem Boy or Girl a na pódiu proběhl gender reveal, byl to skvělý moment.

Poté Harry zahrál několik písní s ukrajinskou vlajkou na zádech, kterou dostal od obecenstva. Koncert pak zakončil svými největšími hity, energickou letní písní Watermelon Sugar, za kterou získal cenu Grammy, Sign of the Times – baladou, jež ukazuje Harryho pěvecké schopnosti, potom rockovější písní Kiwi a nakonec nejnovějším světovým hitem As It Was.

Koncert byl zkrátka nezapomenutelný, atmosféra nepopsatelná, je to rozhodně zážitek na celý život.

Šimon Parma (16 let)

Absolutně nejvíc epický!

Táto, děkujeme strašně moc, žes nás vzal. To bylo absolutně nejvíc epický, skvělý! Teprve pak Queeni, pak Green Day, až pak Imagine Dragons a Ezra, proti tomu Lucie ani prd!

Jáchym Parma (11 let)