Obrázek k článku GLOSA: Wau. Maniak přizval Mikýře k svaté válce s "kretény" sociálních sítí
| Honza Vedral

GLOSA: Wau. Maniak přizval Mikýře k svaté válce s "kretény" sociálních sítí

V novém singlu Úžasná pouť internetem se brněnský rapper opřel do Raega, Adolfeena, Revolty, Bohuše Matuše, ale i Richarda Krajča, Kapitána Dema a řady dalších postav a postaviček tuzemské hudební a internetové scény.

„Věř, běž, dokážeš bejt úplnej kretén,“ rapuje Maniak v songu na striktním beatu DJ Wiche s odzbrojujícím refrénem: „Wau. Vlastně jste mi u prdele. Wau. Stejně běžte do prdele.“ Je to přímočaré, nijak složité, ale úderné a v záplavě sebeoslavného rapu bez názoru osvěžující sdělení. 

Po beefu okolo labelu Biggboss, do které přispěl povedenou fackovačkou Mačkáš mi hada, tu Maniak znovu ukazuje největší přednosti svého rapu. A těmi jsou úderné, vyhrocené texty, které jsou dobře vypointované, nejsou na sílu a nechybí jim vtip a trefné postřehy. Třeba když rapuje: „Jako děcko influencerů bych musel zvracet, nevím jestli chtěli mě a nebo spolupráce.“ 
 
Song, ve kterém hostuje zasloužilý bojovník s internetovou demencí Mikýř, upozorňuje na Maniakovu novou společnou desku s DJ Wichem, která dostala název Černej kůň. A jeho klip je stejně zábavný jako celý song. Takovou porci bezohledné drzosti český rap potřeboval už nějakou chvíli.